İBB çivi çakmadığı plaja çökmek istedi

Beykoz Belediyesi'nin bu yaz düzenlemeler yapıp kullanıma açıp işletmeye başladığı Elmasburnu Plajı’na, tam da Başkan Murat Aydın denetleme yaparken, İBB'li cankurtaranlar Büyükşehir'in bayrağını astı. Plajı hem düzenleyen hem de işleten Beykoz Belediyesi'nin zabıtaları da İBB'nin bayrağını indirip yerine Türk bayrağı çekti. Bunun üzerine Büyükşehir Beykoz'a çok sayıda zabıta ekibi gönderdi. Yüzlerce zabıta arasındaki gergin bekleyiş gece yarısına kadar sürdü...

Riva’da yer alan ve Milli Parklar’a bağlı olan Elmasburnu Tabiat Parkı’ndaki plajı Beykoz Belediyesi bu yıl çevre düzenlemeleri yapıp, kapsamlı bir tesis kurarak İstanbulluların kullanımına açtı. 

Haftada 4 günü kadınlar plajı olarak hizmet vermesi planlanan plaj İstanbullulardan tam not alırken sosyal medyada da yapılan düzenlemeler ve tesis vatandaşlar tarafından övgüyle paylaşıldı. 

Ancak Elmasburnu Plajı'nın kısa sürede popüler olması İBB'yi harekete geçirdi. 

İBB bir gün önce bank koyarak plajda varlık göstermeye çalışmıştı. Bunda başarılı olamayan İBB bir gün sonra da plajdaki göndere Büyükşehir flamasını çekerek plajın popülaritesini kullanmak istedi. 

İBB çivi çakmadığı plaja çökmek istedi

GÖNDERE İBB FLAMASI ÇEKTİLER

İBB’ye bağlı cankurtaranlar, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın tesisi ziyareti sırasında göndere İBB flamasını çekti. Yapılan bu harekete cevap gecikmedi. Tesisin sorumluluğunun ve yetkisinin Beykoz Belediyesi’nde olması nedeniyle ilçe belediyesinin zabıtaları İBB’nin flamasını indirip yerine Türk bayrağı çekti. 

İBB çivi çakmadığı plaja çökmek istedi - Resim : 2

İBB TAKVİYE ZABITA GÖNDERDİ

İBB flamasının gönderden indirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda zabıta sevk etti. Beykoz Belediyesi'nden de gelen zabıtalarla birlikte iki belediyeden yüze yakın zabıta karşı karşıya geldi. 

İBB’ye bağlı zabıtaların Türk bayrağı çekilmiş olan göndere yeniden İBB flamasını asmak istemesi tansiyonu daha da yükseltti. Beykoz Belediyesi, kendilerine ait plaj ve tesise İBB flamasının asılmasının hiçbir gerekçesinin olmadığını belirterek bu isteğe karşı çıktı.

İBB ise bölgede çalışan iki cankurtaranını gerekçe göstererek kendi flamasının asılmasında ısrarcı oldu.

Zabıta ekiplerinin gergin bekleyişi gece geç saatlere kadar devam etti.

İBB çivi çakmadığı plaja çökmek istedi - Resim : 3

İBB BİR GÜN ÖNCE PLAJA BANKLARINI KOYMAK İSTEMİŞTİ

İBB ile Beykoz Belediyesi bir gün önce de benzer bir olay sebebi ile karşı karşıya gelmişti. Beykoz Belediyesi’nin yapmış olduğu sahil düzenlemesinin bitmesinden sonra İBB ekipleri üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazan bankları sahile bırakmaya çalışmıştı.

Hiçbir emekleri olmadığı halde İBB'nin bankları ile yapılan işi sahiplenmeye çalışan İBB görevlileri ile Beykaz Belediyesi ekipleri arasında gerginlik yaşanmıştı. 

(İHA)

İBB çivi çakmadığı plaja çökmek istedi ile ilgili etiketler İBB Zabıta Plaj Riva beykoz belediyesi bayrak flama Elmasburnu Tabiat Parkı Elmasburnu plajı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.