İBB, bu duruma 27 yıl sonra ilk kez geldi

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB yönetiminin belediyeyi borç bile alamacak şekile getirdiğini söyledi. Göksu, İmamoğlu yönetimi ile ilgili "İstanbul için bugüne kadar algı ve şovdan başka ne üretti?" dedi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB'nin İmamoğlu döneminde geldiği durumla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Göksu, belediyenin 'Borç dahi alamayacak duruma geldiğini' söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin yaptığı açıklamalardan sonra bugün de İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan önemli açıklamalar geldi. Göksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İBB'nin 27 yıl sonra ilk kez borç bile alamayacak duruma geldiğini söyledi.

Göksu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"CHP'li İBB Yönetimi, yasal borçlanma limitlerini aştığı için İBB'yi 27 yıl sonra ilk kez "BORÇ DAHİ ALAMAYACAK" duruma getirdi.

2 yılda belediyenin borcunu 43 milyar 402 milyon liraya çıkaran İBB Başkanı, İstanbul için bugüne kadar algı ve şovdan başka ne üretti?"

KABAKTEPE, 121 MİLYAR LİRANIN AKIBETİNİ SORMUŞTU

Öte yandan AK Parti İstabul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İBB yönetiminin 121 milyar liralık kaynak ile ne yaptığı sormuştu. Kabaktepe, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"İBB'nin iştirakleri dahil toplam bütçesi 75,5 milyar TL. Hükümetten gelenle birlikte 93 milyar TL. İBB'nin 2 yılda borçlanması 19 milyar TL. Bu sene ona 9 milyar TL daha eklenecek. Peki, bu kadar parayı atmadığınız temellere mi, yoksa reklam filmlerine mi harcadınız?".

İBB, bu duruma 27 yıl sonra ilk kez geldi

İBB, bu duruma 27 yıl sonra ilk kez geldi ile ilgili etiketler İBB borç İmamoğlu mehmet tevfik göksu yönetim
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.