İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece'de tapulu iki evi yıktı. Hiç bir mahkeme kararı olmadan yapılan yıkıma isyan eden vatandaşlar, "Vatandaş kime güvenecek? Şahsa ait yasal mekanlarımıza mı çökülecek? Mal güvenliğimizi sağlamayanlar can güvenliğimizi sağlayabilir mi?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün bir skandala daha imza attı. Kent sınırları içinde binlerce kaçak ve ruhsatsız yapı bulunurken, resmi tapusu bulunan iki ev İBB ekipleri tarafından yıkıldı.

İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı!

Ali Söylemez'e ait resmi tapusu bulunan evlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediye ekipleri tarafından yerle bir edildiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan Emin Beyaz isyan etti.

İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı! - Resim : 2

Beyaz, "İBB ve Büyükçekmece BLD. el ele verip tapu ve kullanımı yasal olan mülkiyeti haber dahi vermeden yıkma hakkını devlete rağmen nereden alıyor? Vatandaş kime güvenecek? Şahsa ait yasal mekanlarımıza mı çökülecek? Mal güvenliğimizi sağlamayanlar can güvenliğimizi sağlayabilir mi?" diye sordu.

 

 

İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı! - Resim : 3

 

MAHKEME KARARI YOKKEN YIKIMA GEÇİLDİ

Yaşanan süreci aktaran Beyaz, "Büyükçekmece Gölü'nün orası İSKİ koruma havzası. Arkadaşlarımız 2 mesken yaptı. Bu sabah hiç bir mahkeme kararı yokken İBB ve İSKİ ekipleri yıkıma geliyor. Oysa binaları inşaa eden arkadaşlarımızın belgelerinden de anlaşıldığı gibi. Yaptıkları yapılar ruhsatlı, imar barışına girmiş, elektriği ve suyu resmî olarak devletin kurumlarınca resmî bir şekilde yapılmış." dedi.

İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı! - Resim : 4

İBB, binlerce kaçak yapı dururken resmi tapulu evleri yıktı! ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tapulu ev yıkım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.