İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kraliçe Elizabeth için taziye mesajı tartışmalara neden oldu? Cenazeye de gidecek mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için yayınladığı taziye mesajı tartışamalara neden oldu. Oldukça hassas bir şekilde hazırlandığı belli olan mesaj sonrası İmamoğlu'nun Elizabeth'in cenazesine gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü sonrası yayınladığı taziye mesajı tartışmalara neden oldu. Milli acılara hassas davranmayan ve kar fırtınası gibi İstanbulluların zor günlerinde İngiliz elçisiyle yemek yemeği tercih eden İmamoğlu'nun Kraliçe Elizabeth için özenle hazırlanmış bir mesaj yayınlaması dikkat çekti.

İmamoğlu, yayınladığı İngilizce mesajda Kraliçe 2. Elizabeth'e başsağlığı dileyerek "Ardında göreve olağanüstü bir bağlılık, ayrıca derin bir disiplin ve soğukkanlılık duygusunu miras olarak bırakıyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun mesajında dikkat çeken bir diğer unsur ise kullandığı görsel oldu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun Twitter hesabındaki başsağlığı mesajında dün hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in 1971 yılında bir Türkiye ziyaretinde Dolmabahçe Sarayı'na gelişi sırasında çekilen bir fotoğrafı kullanıldı. İmamoğlu, Elizabeth'in cenazesine gidip gitmeyeceği, başsağlığı mesajı sonrası merak konusu oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kraliçe Elizabeth için taziye mesajı tartışmalara neden oldu? Cenazeye de gidecek mi?

İmamoğlu'nun İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle:

“Kraliçe II. Elizabeth'in vefatının üzücü vesilesiyle, Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkına en içten taziyelerimi sunuyorum.

Ardında göreve olağanüstü bir bağlılık, ayrıca derin bir disiplin ve soğukkanlılık duygusunu miras olarak bırakıyor.”

İmamoğlu'nun İngiizce mesajı İBB Haber adlı Twitter hesabından da Türkçe olarak aktarıldı. 

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kraliçe Elizabeth için taziye mesajı tartışmalara neden oldu? Cenazeye de gidecek mi? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu kraliçe elizabeth taziye mesaj
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.