İBB Başkanı İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı inşaatı üzerinden şov yaptı

Süleymaniye Camii'nin silüetini bozacağı yönündeki eleştirilerin ardından İlim Yayma Vakfı, bina inşaatında fedakarlık yapacaklarını açıklamıştı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri inşaatı bu akşam mühürledi. Olayla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı'nın inşaatı üzerinden adeta şov yaptı.

İlim Yayma Vakfı'nın, tarihi Süleymaniye Camii'nin 'silüetini bozduğu' yönünde eleştirilen bina inşaatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün mühürlendi. İnşaatın mühürlenmesine ilişkin fotoğrafını soyal medyadan yayınlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz." dedi.

Vakfın bina inşaatı için gerekli fedakarlığı yapacakları ve bir kattan vazgeçebilecekleri yönündeki açıklamalarına rağmen İBB Başkanı İmamoğlu'nun yaptığı açıklama siyasi şov olarak yorumlandı.

İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı inşaatı üzerinden şov yaptı

Konu gündeme gelene kadar tek bir açıklama yapmayan, gündeme geldiğinde ise vakfın açıklamasını olumlu karşıladığını belirten Ekrem İmamoğlu, sanki bugün belediye başkanı olmuş ve işlem yapmış gibi olayı şova çevirdi. Oysa o inşaat kendi döneminde devam etmiş ve gündeme gelene kadar tek bir söz dahi etmemişti.

İBB Başkanı İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı inşaatı üzerinden şov yaptı - Resim : 2

İBB, Fatih Belediyesi'nden yazının bugün gönderilmesine ve İlim Yayma Vakfı'nın inşaatı durduracağını açıklamasına rağmen mesai saati bitmeden inşaatı mühürlemişti.

 

 

 

 

İBB Başkanı İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı inşaatı üzerinden şov yaptı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlim Yayma Vakfı bina inşaatı Süleymaniye Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.