İBB AK Parti Meclis Üyesi: Haliç'te patlayan algler değil, CHP'li İBB yönetimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin haziran ayı birinci oturumu tartışmalara sahne oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çevre icraatlarını sayan AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, "Haliç'te patlayan algler değil, CHP'li İBB yönetimi. Beceriksizliğini kapatmak için trol ordularıyla milletin kafasını karıştırmaya çalışan algı operasyonu, 6'lı masanın İstanbul şubesi oldu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde haziran ayı birinci oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı.

Saraçhane'deki İBB Binası Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda söz alan İBB AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, İstanbul'un kalbi olacak, etrafında milyonlarca İstanbullunun yaşadığı, 1 milyondan fazla insanın aynı anda vakit geçirebileceği, Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk ağaç dikme töreninden sonra huzurlarda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk çevre icraatının 25 Haziran'da çevre denetim teknesine el koymak olduğunu öne süren Hasanoğlu, çevreye katkı sağlayan projeler yapıldığında karbon kredisi elde edildiğini anlattı.

Biriktirilen karbon kredilerinden ilave gelir elde edilebildiğini ifade eden Hasanoğlu, "Göreve gelince İBB'nin biriktirdiği karbon kredilerini Ekrem İmamoğlu ne yaptı? Sattı. Ne kadar? 8,5 milyon dolar değerinde karbon kredisi sattı, 145 milyon lira. Ekrem İmamoğlu'ndan böyle bir açıklama duyan var mı? Hani şeffaftı bunlar? Çatır çatır satıyor Ekrem Bey, sessiz sedasız." dedi.


"HALİÇ'E ÇÖP SUYU DÖKÜLDÜĞÜNÜ TESPİT ETTİK"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun ikinci çevre icraatının Haliç'i simsiyah hale getirmek olduğunu ifade eden Hasanoğlu, şöyle devam etti:

"Hemen çıkıp 'Alg patlaması var' dediler. Defalarca Haliç'in maviliğinin yerine siyah su görüntüleri medyada yer aldı. Haliç'e çöp suyu döküldüğünü tespit ettik. Seymen'den 75-80 kilometre, 3 bin ton atık suyu alıyorlar, getiriyorlar Kemerburgaz'a. Kemerburgaz'da da eski arıtma tesisi var. Onu da çalıştırmadan İSKİ'nin kanalına veriyorlar. İSKİ'nin kanalından artan Haliç'e geliyor. Haliç'te patlayan algler değil, CHP'li İBB yönetimi. Beceriksizliğini kapatmak için trol ordularıyla milletin kafasını karıştırmaya çalışan algı operasyonu, 6'lı masanın İstanbul şubesi oldu."

Hasanoğlu, AK Parti döneminde İstanbul'a 2018 yılında 25,5 milyon lale dikildiğini de aktararak, "Hani laleler nerede? Gören var mı? Bugünkü yönetim göreve geldi, İstanbul'un rengi soldu. Lale sayısı 3'te 1'in altına düştü. Gerekçe çok ilginç, lalenin değerini korumak için yaptıklarını söylüyorlar." dedi.

Seçim öncesi çevre ve ulaşım konusunda verilen çok fazla vaadin yerine getirilmediğini kaydeden Hasanoğlu, AK Parti'nin ise 450 millet bahçesi yaptığını anımsatarak, "Bu millete, Recep Tayyip Erdoğan'ın armağanıdır bu." şeklinde konuştu.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise yaşanılan gerçeklikle Sadullah Hasanoğlu'nun gerçeklerinin farklı olduğunu söyledi.

Balyalı, AK Parti döneminde çöp ithalatının yaşandığını iddia ederek, "AK Parti'de şöyle bir anlayış var: 'Ağaç dikiyoruz.' Arkadaşlar zannediyor ki ormanı kesip ağaç diktiğinizde orada orman oluşuyor. Siz bir bütünü yok ediyor, sonra ağaç diktik diyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da Balyalı'ya cevap vererek, "İstanbul'a 3 yılda çivi çakmayanlar bu tür iftiralarla uğraşırlar. Türkiye'ye çöp ithal edilmez. Organize sanayi bölgesindeki plastikçilerle, metalcilerle gidin bir konuşun. Çöp diye dışarıdan gelen malların ne olduğunu kendisi mali müşavir, iyi bilir. Gerçekleri çarpıtacak, yapılan bir şey yok. Bir şey söylemesi lazım. Gerçekler acı. İstanbul simgesi laleyle tanıştı, Kadir Topbaş zamanında. İş yapacaksınız, eleştiri yapmak kolay. Boş laflarla karın doymuyor. Vatandaş da size bunun bedelini ödetecek 2024'te." diye konuştu.

"PLAJLARA ZABITA YOLLAYIP ENGELLEME YOLUNA GİDERSENİZ SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ"

İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, deniz mevsiminin açıldığını, İstanbul'un birçok ilçesinde halk plajlarında 600 kadar cankurtaranın görev yaptığını söyledi.

Cankurtaranların maaşlarının ve standartlarının yüksek olması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Cankurtaranların dertlerini dinledik. 6 bin 300 lira ücret alıyorlar. Yemek ve yol ücretleri ödenmiyor. Maaşlarının 7 bin 500 liraya çekilmesi gerekiyor." dedi.

Kumluk ve Selimpaşa'da halk plajı yapacaklarını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Israrla 2,5 yıldır plajları yapın dedim, yapmadınız. Silivri Belediyesi kolları sıvadı. Hizmetin içine siyaseti sokarak, bürokratları arayarak İstanbul halkına hizmet etmek için ter döken Silivri yönetimine baskı yapmayı tercih ettiniz. Buradan söylüyorum: Bir kadınlar plajı, bir halk plajı Silivri'ye yapılacak. Silivri Belediyesi'nin yapacağı plajlara zabıta yollayıp engelleme yoluna giderseniz sonuçlarına katlanırsınız. Bu kasaba siyasetini bırakın, bu şehre hizmet edin. Hiçbir yetkinizin olmadığı bir alanda, yetkiniz olmadığı halde Silivri Belediyesine tacizde bulunuyorsunuz."

 "HALİÇ KİRLİ FALAN DEĞİL"

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bilim insanlarının verdiği bilgiye göre Haliç'teki renk değişiminin doğal olduğunu belirtti.

Özkan, İSKİ'nin Haliç'teki çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü dile getirerek, "İBB çalışmalarını her fırsatta kötülemeye çalışanlara şunu söylemek isterim: 'Terörist çalıştırıyor, israf ediyorlar' diyorlar, tutmadı. Haliç kirli falan değil." ifadelerini kullandı.

İBB CHP Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde hak sahiplerinin mülkiyet haklarına saygı gösterilmediğini ve mağdur edildiklerini belirtti.

Bunun üzerine söz alan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, deprem gerçeği olduğunu, CHP'nin afet riskini nasıl yönettiğini Ankara'da gördüklerini kaydederek, "CHP'nin İstanbul'daki afete karşı söylemi; 'Keyfine bak.' Okmeydanı havuz yapmak istediğimi çok iyi biliyor. Okmeydanı'ndaki kentsel dönüşüm 20 senelik bir olay. Fetihtepe'deki dönüşümde kimse başka mahalleye gitmeyecek. Kentsel dönüşüm yerinde yapılacak, tamamı hak sahiplerinden oluşacak. Bunu istemeyenleri, 'rant var, zulüm var' diyenleri proje kapsamı dışında bırakacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yıldız, 937 hak sahibi için 148 bin liraya ev yapacaklarını da aktararak, "Kiracılara daire verecek bir model varsa CHP yapsın, örnek olsun. Bu projede rant varsa, bir kişi hak kaybına uğruyorsa ben projeden vazgeçeceğim." dedi.

 "GEZİ AYAKLANMASINDA SEVR ANLAŞMASI'NI OKUYANLARDAN BİRİYMİŞ"

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da söz alarak İBB Başkanı İmamoğlu'nun her konuşmasında İstanbul için en büyük tehdidin deprem olduğunu söylediğini dile getirdi.

"İstanbul'a en büyük tehdit depremse alınması gereken önlem nedir?" diye soran Göksu, şu ifadeleri kullandı: "Bu şehirde depreme en büyük risk diyeceğiz ki en büyük risk. Yapılması gereken şeyin yapı stokunun yenilenmesi. Sadece politik malzeme yapmak için konuşan meclis üyesi arkadaşın CHP'nin görüşünü yansıttığını da düşünmüyorum. Çünkü arkadaş Gezi ayaklanmasında Sevr Anlaşması'nı okuyanlardan biriymiş. Bu millete ait ne varsa karşı olanlardan biriymiş. O yüzden dikkate almıyorum görüşlerini. Bu şehirde 300 bin dönüşmesi gereken konut var."

Yeniden söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Solmaz, Göksu'ya tepki göstererek, "Sevr Sözleşmesi'ni okudu' dedi, bunu ispat ederse meclis üyeliğinden istifa edeceğim. Eğer ispat edemezse kendisinin meclis huzurunda benden özür dilemesini istiyorum." diye konuştu.

 "ÇIKIŞTA İSTİFA DİLEKÇESİNİ VEREBİLİR"

Oylama sürerken dışarı çıkan Tevfik Göksu, meclis salonuna döndüğünde söz isteyerek "Az önce bir meclis üyesi arkadaş bir ifadede bulundu. Ben görüntüleri CHP grup sözcüsüne attım, çıkışta istifa dilekçesini verebilirler." dedi.

Solmaz da ayağa kalkarak "Çıksın kürsüden açıklasın, Tarık Bey'e görüntülere vermesini kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Göksu'nun kendisine gönderdiği görüntünün Taksim Platformu'nun taleplerini içerdiğini aktararak, "Sevr olarak nitelendirdiği şey, Taksim Platformu'nun Gezi direnişi sırasında taleplerini içeren, Bülent Arınç'a ilettiği belgeyle ilişkin haber. Bu meselenin Süleyman Solmaz'la uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sevr'e ilişkin de bir şey yok." dedi.

Göksu ise "Arkadaş oradaki duruşundan rahatsız, iddiasını devam ettiremiyor. Görüntüleriyle her şey ortada. Görüntüler ortada, alsın dinlesin." cevabını verdi.

Bu sırada mecliste gerginlik yaşanırken AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri ayağa kalkarak tartıştı. Meclisi yöneten Zeynel Abidin Okul da meclis üyelerini uyararak, yerlerine oturmalarını istedi. Ardından gündem maddeleri oylandı.

İBB AK Parti Meclis Üyesi: Haliç'te patlayan algler değil, CHP'li İBB yönetimi ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu ibb meclisi haliç Sadullah Hasanoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.