'Hutbeyi beğenmeyen kaymakam, imamı darbetti' iddiasına soruşturma

Diyarbakır'da, cuma namazını kılmak için gittiği camide imamı darp ettiği öne sürülen Kulp Kaymakamı Burak Akeller hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

KAYMAKAM İDDİALARI REDDETTİ

Kaymakam Akeller, imam M.K.'yi darp ettiği suçlamasını yaptığı açıklama ile reddetti.

Akeller şu ifadeleri kullandı:

"Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim."

 

 

'Hutbeyi beğenmeyen kaymakam, imamı darbetti' iddiasına soruşturma ile ilgili etiketler kaymakam Darp Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.