Hususi araçlarda kış lastiği zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu?

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte 1 Aralık Çarşamba gününde başlayan kış lastiği zorunluluğunda göze çarpan bası hususlar oldukça merak ediliyor. Ticari ve hususi araçlar konusunda kafalarında bazı soru işaretleri olan vatandaşlar hususi araçlarda kış lastiği zorunlu mu sorusuna yanıt arıyor.

Araç sahiplerinin özellikle soğuk havalarda yol şartlarının da zorlaşması ile kış lastiği zorunluluğu başladı. Daha önceden belirlenen tarihler arasında trafikte zorunlu kış lastiği takmayan araçlar para cezasına maruz kalıyor. Peki, kış lastiği zorunluluğu hangi araçlarda?

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU MU?

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU HANGİ ARAÇLARDA?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

KIŞ LASTİĞİ HUSUSİ ARAÇLARDA ZORUNLU MU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunmamasına karşın can ve mal güvenliği açısından tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.

Hususi araçlarda kış lastiği zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? ile ilgili etiketler kış lastiği
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.