Hüseyin Kaya'dan Zarrab davasına tepki!

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı ve SuperHaber yazarı Hüseyin Kaya, "Zarrab davası ile ABD'nin görünürde hukuksal bir faaliyetle insanlık suçu işlediğini düşünüyoruz. Şimdilerde güçlü olmasından bir meşruluk sağlamaya çalışsa da tarihin hükmünü bizim de kendimize gelmemizle daha adil vereceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de yürütülmekte olan Rıza Sarraf davasının temelinde hukuksal bir konu olmaktan uzak, tamamen gücün dayatmasından ibaret sömürgeci bir inisiyatif olduğunu belirterek, "ABD'nin bu dava ile yapmaya çalıştığı, adına ister Doğu dünyası, ister üçüncü dünya ülkeleri veya gelişmekte olan ülkeler deyiniz ya da sıfat olarak daha somutlaştırırsak İslama, Müslümanlara karşı yürütülen savaşın yargısal bir tezgahından başka bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin bir çırpıda tüm insanlığı yok edecek insanlık dışı silahlarının olduğunu ifade eden Kaya, ABD'nin Japonya örneğinde olduğu gibi toplu katliam yapma potansiyelinin varlığına işaret etti.

Kaya, ABD'nin insanlığın geleceği, dünyanın güvenliği açısından silahsızlanmasının zaruret olduğunu, sürekli İslam coğrafyasında mesnetsiz silahlanma iddialarıyla ambargo uyguladığını ve Irak örneğinde olduğu gibi sonra işgal ettiğini hatırlattı.

İran'a da uygulanmak istenen bu yöntem nedeniyle ambargo uygulandığını savunan Kaya, şöyle devam etti:

"Bağımsız bir ülke olarak ve yine insanlığa adaleti göstermiş büyük bir millet olarak ABD'nin ambargosu ile kendimizi bağlı ve ilgili görmüyoruz. Türkiye evrensel hukuk doğrultusunda her ülke ile ticari ve başkaca ilişkiler kurabilir ve kuracaktır. Zarrab davasında bahsedilen bir hukuksuzluk meselesi kendi iç işimizdir ya da en fazla komşumuz ve aynı inanca mensup İran devleti ve milleti ile konuşacağımız bir meseledir."

HUDER olarak tüm İslam coğrafyası ve milletlerine karşı yürütülen bu emperyal, sömürgeci anlayışı reddettiklerini vurgulayan Kaya, "Zarrab davası ile ABD'nin görünürde hukuksal bir faaliyetle insanlık suçu işlediğini düşünüyoruz. Şimdilerde güçlü olmasından bir meşruluk sağlamaya çalışsa da tarihin hükmünü bizim de kendimize gelmemizle daha adil vereceğine inanıyoruz." yorumunu yaptı.

"ORTADA BİR YARGILAMA YOK Kİ"

Hükümetin ve resmi tüm ilgili kurumların bu konuyu tevil ve benzeri palyatif değerlendirmeden uzak yorumlamasını beklediklerini ifade eden Kaya, "Bu konunun hukuksal bir içeriği olmadığı, bizzat ABD'nin bağımsızlığımıza saldırı niteliğinde bir suç olduğundan başkaca bir tutumu benimsememiz gerektiği düşüncesindeyiz. Ortada bir yargılama yokturki delillerin sıhhatinden bahsedebilelim. Bu şuurda açıklamalar yapmalıyız. Bu anlamda milletimin iradesi ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanını yok etmeye, etkisizleştirmeye yönelik bu eylemi boşa çıkarmak için çalışacağımızı saygıyla paylaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Kaya'dan Zarrab davasına tepki! ile ilgili etiketler Hüseyin Kaya huder
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.