Hüseyin Avni Karslıoğlu 15 Temmuz'u anlatırken gözyaşlarına boğuldu / VİDEO

15 Temmuz'da FETÖ kurşunlarının hedefi olan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, o gece yaşadıklarını TRT World'e anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki amacıyla sokağa çıkan ve açılan ateş sonucu yaralanan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu o geceyi anlattı.

TRT World'e konuşan Karslıoğlu, kalkışmayı duyar duymaz hainlere karşı durmak için sokağa çıktığını anlattı.

Arkadaşlarının o gece dışarı çıkmaması gerektiği yönünde kendisine telkinlerde bulunduğunu belirten Karslıoğlu, "Korkunç sahnelerdi, insanlar sedyelerde yatıyordu, bacakları kopmuştu... Kopan bacaklar, kopan kollar, kopan kafalar!" dedi.

Karslıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Yolda yürürken bir adam; "Büyükelçi de bizimle yürüyor!" diye bağırdı... Bu sözleri işitmekten gurur duydum. Bana sarıldılar, bazıları beni öptü. Ve sonra beraber yürüymeye başladık. İşte bu bana cesaret veren anlardan bir tanesiydi."

Uzunca bir süre ağlamamak için kendisine hakim olmaya çalışan büyükelçi, "Bunu o insanlarla beraber yapmak... Ben onlarla gurur duydum, onlar benimle gurur duydular" dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

İŞTE VURULDUĞU AN

FETÖ'cülerin açtığı ateşle vurulan Karslıoğlu nasıl yaralandığına ilişkin görüntüleri de paylaştı.

Vurulduğunu anlamadığını ve sadece sivrisinek ısırığı gibi bir acı hissettiğini belirten Karslıoğlu, bir süre sonra ağzının kurumaya başladığını ve yanlış giden bir şeyler olduğunu anladığını aktardı.

Büyükelçi, o gece sokakları terk ederek hastaneye gitmek istemediğini, ancak vatandaşların kendisini kollarından ve bacaklarından tutarak ambulansa bindirdiğini söyledi.

Hüseyin Avni Karslıoğlu 15 Temmuz'u anlatırken gözyaşlarına boğuldu / VİDEO ile ilgili etiketler TRT World