Prof. Dr. Müftüoğlu: Ahmet Hakan'la kesinlikle aynı fikirde değilim

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Ahmet Hakan, cumartesi günü okuyucularıyla buluşan köşe yazısında, ''Vakalar ve hastalar azalıyor, aşılamalar da başladı. Lokanta ve kafeleri açsak mı?'' önerisinde bulundu. Bu ifadelere aynı gazetenin başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu karşı çıktı. ''Ahmet Hakan'la kesinlikle aynı fikirde değilim'' diyen Müftüoğlu, aynı hatanın haziran ayında da yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı Sinovac şirketine ait aşılar, dün ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulandı. Bu gelişme üzerine Türkiye'deki aşılama faaliyetleri resmen başlamış oldu. 

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları da netice vermeye başladı. Vaka ve hasta sayılarında son günlerde büyük bir düşüş yaşandı. 

Konuya ilişkin cumartesi günü bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Vakalar düşüyor, hasta sayısında azaldı, aşılama başladı, ben diyorum ki: Lokantaları ve kafeleri yavaş yavaş açsak mı?” ifadelerini kullandı.

MÜFTÜOĞLU'NDAN AHMET HAKAN'A: SİZİNLE AYNI FİKİRDE DEĞİLİM

Bu açıklamalara bugünkü köşesinden yanıt veren Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Ahmet Hakan'la kesinlikle aynı fikirde değilim. Aynı hatayı biliyorsunuz, geçtiğimiz haziran ayında da yaptık. Yanlış noramlleştik'' dedi.

''MAYISI BULACAK, ONA GÖRE HAREKET EDELİM''

Aynı hataya yeniden düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, ''2020 yazındaki gibi fazla normalleşmeyelim. Aşılamaların olumlu neticelerini mayıs ayı gibi alacağımızı bilelim. Ona göre hareket edelim'' ifadelerini kullandı.

''BİLİM KURULU NE DERSE O''

Kademeli normalleşme konusuna da değinen Hürriyet başyazarı, ''Bilim Kurulu ne derse ona göre hareket edelim'' ifadelerini kaleme aldı.

Müftüoğlu, "Vaka sayılarındaki bu sevindirici azalmanın sadece 'kalabalıklaşmaları azaltma' sayesinde ulaşılan geçici bir sonuç olduğunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Unutmayalım ki virüs sokakta bizi, bizim yeniden kalabalıklaşmamızı, kalabalıklaşabileceğimiz mekânlarda yeniden çoğalmamızı bekliyor." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Prof. Dr. Müftüoğlu: Ahmet Hakan'la kesinlikle aynı fikirde değilim ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Osman Müftüoğlu Koronavirüs Hürriyet kısıtlama köşe yazısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.