Hürriyet Altın Kelebek üzerinden siyasi kampanya!

Görünen o ki Hürriyet'in "Altın Kelebek" ödülleri bu sene siyasi bir krizin gölgesinde gerçekleştirilecek... Ödüle aday gösterilen kimi isimler zehir zemberek açıklamalar ile adaylıktan çekildiklerini duyurdu. O isimlerden biri, kısa süre önce firari Sezgin Baran Korkmaz'a övgüleri ile gündeme gelen gazeteci Candaş Tolga Işık, bir diğeriyse geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Birgün gazetesi yazarı operacı Güvenç Dağüstün...

Muhalif kimliği ile bilinen opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği geleneksel "Altın Kelebek" yarışmasında adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Twitter’dan yazılı açıklama yayımlayan operacı, ‘En iyi erkek şarkıcı’ ödülüne aday gösterildiğini belirterek, ‘bu teveccühü gösteren kişi ya da kişilere’ teşekkür ettiğini ifade etti.

Ödüllerin 1972’den beri Hürriyet gazetesi tarafından verildiğini, bugün gazetenin durduğu yerin belli olduğunu anımsatan Dağüstün, “Yandaş basının herhangi bir organizasyonun kıyısında köşesinde bile olmam benim için mümkün değildir” ifadesini kullandı.

CANDAŞ - YANDAŞ İKİLEMİ...

Dağüstün'ün ardından benzer bir mesaj paylaşan gazeteci Candaş Tolga Işık da aday gösterildiği ödülü kabul etmeyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Işık'ın gerekçesi ise, muhalif medya kuruluşları Halk TV ve Tele 1'den hiçbir ismin Altın Kelebek'e aday gösterilmemesi oldu.

Candaş Tolga Işık açıklamasında şunları kaydetti;

"Hürriyet Altın Kelebek ödüllerine başta 'haber program' olmak üzere birkaç dalda aday gösterilmişim. Ancak Halk TV'den Tele 1'e birçok kanalda meslektaşlarım reyting rekorları kırarken hiçbirinin aday dahi gösterilmemesi adil bulmuyorum. Kıymet verip oy veren herkese çok teşekkür ederim ancak böyle bir üdlü de adaylığı da kabulllenmem ve kabul etmem söz konusu değildir."

Hürriyet Altın Kelebek üzerinden siyasi kampanya! ile ilgili etiketler Altın Kelebek candaş tolga ışık Hürriyet Altın Kelebek güvenç dağüstün
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.