Tarihi belgeler gün yüzüne çıktı... 'Doktorlar Atatürk ölsün diye ellerinden geleni yapmışlar!'

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, Atatürk'ün son zamanlarında doktorların uyguladığı yanlış tedavi yöntemlerini masaya yatırdı.

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, 83. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının arkasındaki sır perdesini araladı.

Doç. Dr. Cevizoğlu, tarihi belgeleri gün yüzüne çıkarttığı programda, Atatürk'ün hastayken kaşınma sebebinin doktorların söylediğinin aksine karıncalardan dolayı olmadığını, karaciğer rahatsızlığından kaynaklı olduğunu açıkladı. Atatürk'ün hasta yatağına düştükten sonra doktorların uyguladığı yanlış tedavi yöntemlerine dikkat çeken Cevizoğlu, "Karıncalar sadece Atatürk'ü ısırdı? Tedavi için Yalova'ya kaplıcalara gönderdikten sonra hastalığı ters tetikliyor. Ölsün diye ellerinden geleni yapmışlar!" ifadeleriyle kaplıca tedavisinin hastalığını olumsuz yönde etkilediğini belirti.

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu'nun açıklamalarının tamamı:

“Dr. Asım Aral 1936’da ben bunu teşhis ettim diyor. Bakın ne diyor;  'En büyük hocalarımız bile alelade bir hasta için gösterilen ihtidamlı muayene yapmaktan çekiniyorlar ve Atatürk’ün karşısında ezile büzüle durup hiçbir şey söyleyemiyorlardı. Ben bunu yakınlarına söyledim, yakınlarındaki insanlar ciddiye almadılar.' diyor. Neden ciddiye almıyorsunuz? Diyor ki; 'Bir karaciğer yetersizliği olarak kabul edilecek olan bu hadiseleri ve Atatürk’ün uzun senelerdir beri ispirtolu içkileri çok fazla kullanmakta olması göz önüne alarak 27 Şubat 1938 akşamı bu işin kötüye doğru gittiğine ve büyük ihtimalle karaciğer sirozu başlangıcını nkarşısında bulunduğumuzu ve hatta bu hastalığını başlangıçtan daha ileri olabileceğini hükmettim.' diyor. 1936’da söylüyor bunları. O günden 6 ay kadar evvel karınca istilasına atfedilen kaşıntıların görüldüğü söylüyor. Dünya çapındaki bu doktorların özgeçmişlerine bakıyoruz. 'Karıncalar ısırdı' diyor sonra bir rapor hazırlıyorlar 'Evet efendim, kırmızı karıncalar birkaç tane görülmüştür.' diyorlar. Sadece Atatürk’ü mü ısırıyorla? Başkasında kaşınma görülmüyor. 'Koskoca Atatürk’ü karıncalar ısırdı! Efendim Yalova’ya gönderelim.' deniyor. Habire Yalova’ya Kaplıca’ya gönderiliyor... Bu da Atatürk’ün hastalığını ters tetikliyor. Ölsün diye elinden geleni yapmışlar diye gözüküyor."

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Tarihi belgeler gün yüzüne çıktı... 'Doktorlar Atatürk ölsün diye ellerinden geleni yapmışlar!' ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.