Hulki Cevizoğlu: '128 milyar dolar' yalanını yurt dışındaki bir iş adamı servis etti

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, CHP'nin sürekli gündemde tutmaya çalıştığı 128 milyar dolar iddialarının kaynağında yurt dışında yaşayan eski bankacı bir Türk iş adamının olduğunu iddia etti.

Hulki Cevizoğlu, CNN Türk'te Hande Fırat moderatörlüğünde yapılan Gece Görüşü programına konuk oldu.

Bu iş adamının Ak Parti'yle yakınlaşmaya çalıştığı ama çok defa bunu denemesine rağmen istediği karşılığı alamadığını, konuyu Türkiye'den bir ekonomi yazarına taşıdığını arkasından da CHP'nin önüne kadar gittiğini söyledi.

Cevizoğlu şunları söyledi:

"Bu 128 milyar dolar olayının kaynağı yurt dışında olan bir iş adamı, Türk, eskiden Türkiye'de bankaları olan birisi, Türkiye'de hala bankacı arkadaşları olan birisi.

Bankacı arkadaşlarının Merkez Bankası'nda mı başka bankalarda mı ya da emekli mi olduğunu bilmiyorum ama Türkiye'deki bankacı arkadaşlarından aldığı haberi kendisi AKP'ye daha önce yanaşmak, yaklaşmak, samimiyeti ilerletmek amacıyla AKP'yle düşüncesi girişimi olan birisi ama beklediği sonucu olamayan, defalarca kamuoyu önünde de bu girişimde bulanan ama AKP'den sıcak bir yaklaşım alamayan kişi.

Türkiye'deki muhalif bir gazetenin ekonomi yazarına bunu bildiriyor, orada başlıyor bana bu değerli ve saygın kişinin anlattıklarını naklediyorum.

Sonra bu reytingi her şeyin üstünde tutan bir televizyoncu tarafından televizyonda da dile getirilerek gündeme getiriliyor. Ve bu sürecin en son noktasında da konu CHP'nin önüne geliyor.

CHP Genel Başkanı da bunu gündeme böyle taşıyor. Bunun geçmişi bu. Bunu bana herkesin sevdiği ekonomiden anlayan çok değerli bir insan anlattı."

Hulki Cevizoğlu: '128 milyar dolar' yalanını yurt dışındaki bir iş adamı servis etti ile ilgili etiketler Son dakika Dolar CHP 128 milyar hulki cevizoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.