Hükümetten sert açıklama! “İsrail KKTC’deki niyetini ele verdi!”

Gazze'de katliamlarını sürdüren İsrail, İran'ın KKTC'de İsraillilere ve Yahudilere yönelik suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Binyamin Netanyahu’nun KKTC'deki Yahudilere yönelik suikast girişimini Mossad'ın önlediği iddiasına, hükümet tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi. Netanyahu’nun açıklamasının, İsrail’in KKTC’deki asıl niyetini ortaya koyduğu ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

KKTC’de başta İskele İlçesi olmak üzere, Güzelyurt körfezindeki Gaziveren sahilinde ve Girne'nin doğusundaki Esentepe ile Karpaz Gate Marina’daki Yahudilerin binlerce konut alması, gündemdeki yerini koruyor.

SUPERHABER KKTC’DE YAHUDİLERİN ARAZİ VE KONUT ALMASINI YERİNDE ARAŞTIRDI!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden, İran başta olmak üzere İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail'den on binlerce Yahudinin dev araziler ve konut almasını, SuperHaber KKTC’ye giderek araştırma yaptı. KKTC'yi adeta mesken tutan Yahudi yerleşimcileri mercek altına alındı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, İskele İlçesi ve çevresinde yapılan dev binaları görüntülemişti. Yüksel, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, UBP İskele Mİletvekili Yasemin Öztürk ve Türkiye’nin Lefkoşe Milletvekili Metin Feyzioğlu ile görüştü.

NETANYAHU KKTC’DEKİ YAHUDİ YERLEŞİMCİLER İÇİN KONUŞTU!

İsrail, SuperHaber’in yazdığı KKTC’nin kuzeyinde binlerce dönüm arazi ve konut alan, Yahudi yerleşimciler için bir açıklama yaptı. İsrail Başbakanı “Gazze kasabı Binyamin Netanyahu, ”İran'ın KKTC'de İsraillilere ve Yahudilere yönelik suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Netanyahu’nun açıklamadında, ''İranlı ajanlar, Kuzey Kıbrıs'ı İsrailliler ve Yahudi hedefler için bir saldırı alanı olarak kullanıyor.'' denildi.

KKTC’DEN İSRAİL’İN İDDİASINA SERT YANITLAR VERİLDİ

Öte yandan, Kıbrıs’ta ki Yahudilere yönelik suikast girişimini Mossad'ın önlediği iddiasına, KKTC’den sert yanıtlar verildi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü söyledi. Tatar, "KKTC devletinde böyle bir hadise olmamıştır. Tüm güvenlik birimlerimiz ilgili açıklamayı yakından izlemiştir’’ dedi.

"KKTC DEVLETİ KENDİ TOPRAKLARINDA TERÖR EYLEMLERİNE ASLA MÜSAADE ETMEZ"

Tatar, KKTC’nin hem deniz hem kara hem de hava kapılarında gerekli önlemleri aldığını belirtti. "Olayları yakından izliyoruz. KKTC devleti kendi topraklarında terör eylemlerine asla müsaade etmez. Hassasiyetle süreci takipteyiz" ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin ilgili tüm birimlerinin Türkiye ile yakın diyalog içerisinde olduğunu da vurguladı.Tatar, Güney Kıbrıs’ta iki tutuklamanın olduğunu, KKTC’de böyle bir hadisenin yaşanmadığını kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:”DELİLSİZ DAYANAKSIZ,KÖTÜ NİYETLİ İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ.”

İsrail Başbakanlığının dün twiter hesabından yaptığı ve KKTC 'de İranlı teröristlerin bulunduğu yönündeki açıklamaya, KKTC Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Açıklama şöyle: ”İsrail hükümeti, Gazze ve Batı Şeriya’da gerçekleştirmekte olduğu insanlık dışı saldırılar ve Filistinli sivillerin maruz kaldığı katliam ile ilgili uluslararası kamuoyunun dikkatini dağıtmak amacıyla gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Bunun son örneği, İsrail Başbakanı Netenyahu’nun ofisinden yapılan İran’ın sözde terörist faaliyetleri için ülkemizi kullanmakta olduğu iddiasıdır. Delilsiz, dayanaksız ve kötü niyetli bu iddiayı şiddetle reddediyoruz.”denildi.

“İSRAİL HÜKÜMETI’NIN KKTC’Yİ HEDEF ALMA ÇABASI AÇIKÇA ART NİYETLİDİR''

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının devamında, ”Yıllardan bu yana Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimize karşı kanlı eylemlerini sürdüren, PKK’ya ev sahipliği yapan; ayrıca Rus oligarklar başta olmak üzere kara para aklama merkezi haline geldiği uluslararası raporlar ile tescil edilen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin teröre verdiği destek ortadayken, İsrail hükümetinin ülkemizi hedef alma çabaları açıkça art niyetlidir. Bir huzur ve güven ülkesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin karanlık ve kirli oyunların içine çekilmesine müsaade etmeyeceğimizi, ülkemizde yaşayan herkesin güvenliğini kararlılıkla sağlamaya devam edeceğimizi, tüm dünyanın bilgisine sunarız.”ifadeleri kullanıldı.

Hükümetten sert açıklama! “İsrail KKTC’deki niyetini ele verdi!” ile ilgili etiketler KKTC İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.