Hükümetten korkutan açıklama: Elektrikler tamamen kesildi, birkaç gün gelmeyecek!

Lübnan'ın en büyük iki elektrik santralinde yakıt krizi giderek büyüyor. Üretimin durmasının ardından ülkede elektrikler tamamen kesildi. Yapılan açıklamalara göre kesintiler birkaç gün devam edecek.

Lübnan'da yaşanan elektrik krizinin ardından hükümet yetkisi Reuters'a açıklama yaparak ülkede en büyük 2 enerji şirketinin yatık sıkıntısı nedeniyle üretimi durdurduğunu açıkladı. 

BİRKAÇ GÜN BOYUNCA ELEKTRİKLER KESİK OLACAK

Yetkili, "Lübnan'da elektrik üretimi tamamen durdu. Pazartesi gününe kadar ya da birkaç gün boyunca üretimin başlaması mümkün görünmüyor." dedi.

Kesintiler Lübnanlıları elektrik jeneratörlerine bağımlı hale getirdi.

ORDU DEVREYE GİRECEK

Deir Ammer santralinde cuma günü üretimin durmasının ardından bugün de Zahrani santralinde üretim durduruldu.

Hükümet yetkilisi, devletin, santrallerin geçiçi olarak çalıştırılması için ordunun akaryakıt rezervini kullanmak istediğini ancak bunun da yakın zamanda olmayacağını söyledi.

1990 YILINDAN BU YANA KRONİK SORUN

Lübnan'daki ekonomik kriz hayatın her alanını felç etti. Elektrik, su, yakıt, ekmek...Lübnanlılar 1990'dan bu yana kronik bir sorun haline gelen elektrik kesintileri ile boğuşuyor.

Hükümetten korkutan açıklama: Elektrikler tamamen kesildi, birkaç gün gelmeyecek! ile ilgili etiketler Lübnan Elektrik kesinti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.