Hukuk reformunda sona gelindi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan hukuk reformunun detayları belli oldu. Beş çalıştay ve onlarca toplantı sonucunda oluşturulan reform paketi 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluşuyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda ekonomi ve hukuk alanında yeni reformların yapılacağını açıklamasının ardından gözler, alınacak yeni kararlara çevrildi.

Hukuk reformunun hazırlık süreci, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yürütülen eylem planı, geniş çevrelerle yapılan görüşmeler sonucunda oluşturuldu. Bakan Gül, beş çalıştay ve onlarca toplantıda her kesimden insanın görüş ve önerilerini dinledi.

TASLAK METİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULDU

Tüm bu görüşmelerin ardından oluşturulan taslak metin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Hafta başında yapılan MYK toplantısında sunum yapan Bakan Gül, eylem planını AK Parti kurmaylarına da anlattı.

9 AMAÇ 49 HEDEF 374 FAALİYET

9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'nda hangi konular yer alacak? Habertürk'te Fevzi Çakır, özel haberinde taslak metnin detaylarını kaleme aldı.

Hukuk reformu paketinde yer alacağı öğrenilen bazı maddeler şunlar;

  • Çarşı ve mahalle bekçileri ile zabıtalara insan hakları eğitimi verilecek.
  • Kadına yönelik şiddeti önlemek için adımlar atılacak.
  • Eşe karşı işlenmiş suçlardaki ağırlaştırıcı sebepler boşanan eşi de kapsayacak şekilde genişletilecek.
  • Tek taraflı ısrarlı takip, ayrı bir suç olarak düzenlenecek.
  • Bir kadını fiziki ya da haberleşme yoluyla ısrarlı bir şekilde takip eden kişiler cezalandırılacak.
  • Boşanma davaları, tarafların daha fazla yıpranmaması için hızlı neticelendirilecek. Bunun için,, boşanma davaları istinaf mahkemesine gitmeyecek, doğrudan Yargıtay’da yapılacak temyiz incelemesiyle sonuçlanacak.
  • Çocukların psikolojisi için çocuk dostu adliye konsepti hayata geçirilecek. Çocukların taraf olduğu davalarda hakimler cübbe giymeyecek.
  • Hayvanlara karşı işlenen suçlar, cana karşı işlenmiş suç sayılacak. Failler artık cezasız kalmayacak.
  • Güvenli gıda arzını temin etmek ve bu konuda kamuoyunu hızlı bir şekilde bilgilendirmek için, tüketici kuruluşlarının da yer alacağı bağımsız bir yapı oluşturulacak.

 

Yapılacak değerlendirmelerin ardından reform paketine son şekli verilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

 

Hukuk reformunda sona gelindi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hukuk reformu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.