"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı!

Mültecilere yönelik kışkırtıcı girişimlerin bir halkası olarak kayıtlara geçen "Hudut namustur" pankartıyla ilgili gelişmeler esrarengiz bir hal aldı... Pankartı asan isimlerden Ahmet Çakmak'ın Twitter hesabından yayınlanan video mesajında pankartı İYİ Parti'li Buğra Kavuncu'nun kendilerine para karşılığı astırdığını iddia etti, Kavuncu ise suçlamayı reddetti. İYİ Parti cephesi Çakmak'ın "kaçırıldığını" ima ederek "bulunmasını" istedi, o gencin nerede olduğu ise kısa süre sonra ortaya çıktı...

Türkiye'ye sığınan mültecilere yönelik pankart provokasyonunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bir süre önce kendilerini "Öfkeli Gençler" olarak tanımlayan bir grup, İstanbul'un çeşitli yerlerine "Hudut namustur" yazılı pankartlar asmış ve söz konusu kişiler bu olayla ilgili olarak kısa süreli gözaltına alınmıştı.

O şahısların içinde yer alan üniversite öğrencisi Ahmet Çakmak'ın dün Twitter hesabından yayımlanan bir videosunda pişman olduğu ve pankartın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu tarafından ücret mukabili astırıldı iddia edildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Öfkeli Gençler" grubunu gözaltına alındıkları süreçte ziyaret ederek destek veren ilk isim olarak da biliniyordu.

İDDİALARI REDDETTİ...

Suçlamalar hakkında bugün bir açıklama yapan Buğra Kavuncu Twitter hesabından, "Asılsız iddialar, bu iddialara kaynak oluşturan genç arkadaşımız ve bu saçmalıkların nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Önceliğimiz kendisinin sağlığıdır. Bu gencin hemen bulunması en büyük temennimiz." diyerek bir video mesaj paylaştı.

Kavuncu, video mesajında, pankartı kendisinin astırttığı iddiasının doğru olmadığını ve söz konusu videonun baskı altında çektirildiğini öne sürdü.

Ayrıca, sosyal medyada İYİ Parti'nin organize ettiği bir etiket üzerinden "Ahmet Çakmak'ın kaçırıldığına" dair paylaşımlar yapıldı.

"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı!

"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı! - Resim : 2

"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı! - Resim : 3

"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı! - Resim : 4

O GENÇ ORTAYA ÇIKTI

Diğer yandan, Buğra Kavuncu'yu para karşılığı provokatif pankartlar astırmakla suçlayan Ahmet Çakmak'ın nerede olduğunu avukatı açıkladı.

Şahsın, “Ülkü Ocağı’na gidiyorum” dediği ve daha sonra kendisiyle iletişim kuramadığı iddia ediliyordu.

Çakmak’ın avukatı Emir Gündüz ise Medyascope‘a yaptığı açıklamada, Ahmet Çakmak’ın bugün Ankara’da polis tarafından bulunarak ifade işlemleri için emniyete götürüldüğünü duyurdu.

"Hudut namustur" pankartı asan genç ortaya çıktı! ile ilgili etiketler İYİ Parti Buğra Kavuncu hudut namustur öfkeli gençler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.