Huawei en sonunda Apple'ı geçti!

Hiç şüphesiz son yılların en dikkat çeken markalarından olan Huawei, artık pek çok pazarda söz sahibi olmuş durumda. 2018'in ikinci çeyreğinde 54 milyon cihaz pazarlayan Huawei, bu anlamda ABDli teknoloji devini geçmeyi başardı.

Huawei en sonunda Apple'ı geçti!

Birinci sırada yer alan Samsung ise 71.5 milyon satış ile farkı bir hayli açarken dördüncü ve beşinci sıradaXiaomi ve Oppo markaları yer alıyor. Bu anlamda Çinli üreticilerin hakim olduğu telefon pazarında yine de Apple'ın yeni iPhone modellerini duyurmadığını hatırlatmak gerekiyor. 2018 model üç farklı iPhone sunacak olan Apple, bu cihazlar ile tekrardan birinci sıraya yerleşecektir diye düşünülüyor.

Huawei Pazar Payında da Önde

Ayrıca pazar payı konusunda ise yine Huawei'in üstünlüğü bulunuyor. İkinci çeyrekte pazar payını yüzde 15 seviyesine çıkartan Çinli üreticiyi yüzde 12 ile Apple takip ediyor. Tabii ki yine birinci sırada yüzde 20'lik pay ile Samsung yer alıyor. Ancak Huawei'in bu değerlere ulaşmasındaki temel sebeplerden biri de alt markası Honor olarak görülüyor.

Şimdilik ilk üç sırada Samsung, Huawei ve Apple bulunuyor olmasına rağmen Xiaomi ve Oppo markalarını da unutmamak gerekiyor. Özellikle son yıllarda global pazarlara yayılan bu markalar Apple ve Samsung'un başını yakacak mı, zamanla göreceğiz.

 

 
Huawei en sonunda Apple'ı geçti! ile ilgili etiketler Samsung Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.