HSBC'nin de ortağı olan Suudi petrol milyarderi Sanea tutuklandı...

Suudi petrol milyarderi iş adamı Maan al-Sanea'nın, veliaht prens Muhammed bin Selman'ın emriyle tutuklandığı iddia edildi. Sanea, kayınpederi tarafından 9.1 milyar dolarlık yolsuzlukla suçlanıyordu...

Kayınpederi tarafından zimmetine 9.1 milyar dolar geçirmekle suçlanan Suudi Arabistanlı Saad Grubu'nun sahibi Maan Al Sanea, kararın aleyhine olması durumunda dünyayı yeni finans şokları yaratacak dalgalar göndermekle tehdit etmişti.

Dava geçtiğimiz Temmuz ayında Al Sanea'nin aleyhine sonuçlandı.

PERSONEL BİNASININ ÇATISINDA YAKALANDI

Suudi milyarder, veliaht prens Muhammed bin Selman'ın emirleri üzerine Çarşamba günü tutuklandı.

Polis, petrol zengini iş adamının malikanesine baskın yaptı. El Sanea "zimmetine yüklü miktarda para aktarmak" suçundan tutuklandı.

Suudi basını El Sanea'yı malikanenin personeller için ayrılan binanın çatısında saklanırken yakaladığını ileri sürdü.

Operasyonda sadece El Sanea'nın tutuklandığını belirten gazeteler, tutuklama emrinin ise Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından düzenlendiğini de haberlerine ekledi.

Yerel basında, Kuveyt kökenli olan işadamının tutuklandığı anlara ilişkin görüntüler de yer aldı.

KAYINPEDERİ DAVA AÇMIŞTI

Suudi Arabistan merkezli Ahmed Hamad Al Gosaibi & Brothers Holding (AHAB) şirketi, zimmetine 9.1 milyar dolar para geçirdiği iddiası ile Suudi milyarder Maan Al Sanea'yı New York Yüksek Mahkemesi'nde dava etmişti.

Davacı Ahmed Hamad Al Gosaibi, Maan Al Sanea'nın hem ortağı hem de kayınpederi.

HSBC'nin yüzde 2.9, Berkeley Grubu'nun ise yüzde 2 hissesine sahip olan inşaat, gayrimenkul ve mühendislik şirketleri bulunan Saad Grubu'nun toplam varlığının 30 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

HSBC'nin de ortağı olan Suudi petrol milyarderi Sanea tutuklandı... ile ilgili etiketler HSBC Muhammed bin Selman maan al sanea ahmed hamad al gosaibi zimmet yolsuzluk davası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.