Hristiyanlar neden çam ağacı süsler? Yılbaşında neden çam ağacı süslenir?

Hristyanlar neden çam ağacı süsler? Tüm dünyada yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmez görseli çam ağacıdır. Evlerde, caddelerde süslenen çam ağaçları renkli görüntüler olşturur. Peki, çam ağacı neden süslenir?

Yılbaşlarında çam ağacı süslemek, Hristyanlara özgü bir gelenek midir merak ediliyor. 31 Aralık akşam süslenen çam ağaçları, birbirinden güzel görüntüler oluşturur.

HRİSTYANLAR NEDEN ÇAM AĞACI SÜSLER?

Noel'de Çam ağacı süslemek geleneği pagan çağlarından beri süren bir gelenektir. Ancak bu konunun Hristiyan literatürüne girişi ve çam ağacının Hristiyanlıkla bütünleşmesi 7. yüzyılı bulur. Çam ağacının süslenmesi geleneği, yüzyıllar boyunca pagan Almanların geleneği olmayı sürdürmüştür. Çok sonraları, Hristiyanlar da bu sembolü kullanmaya başlamıştır.

 

Çam ağacının bir sembole dönüşmesi, ilk kez Aziz Boniface'nin yazıtlarında kendine yer bulmuştur. Kuzey Almanya'ya yaptığı bir misyonerlik seyahati sırasında çam ağacının halen kullanılmakta odluğunu gören Aziz Boniface'nin, ağacın üçgen şeklinden hareketle Teslis inancını paganlara anlatmaya çalıştığı söylenir.

Bu gelenek daha sonra Amerika'daki devrim sonrasında Kuzey Amerika'ya yayılmış, hem ABD'de hem de Kanada'da kullanılmaya başlanmıştır. Ancak tüm dünyada bir sembol haline gelmesi, aslen bir Alman olan Kral 3. George'un İngiltere tahtına oturmasının ardından yaşanmıştır. 18. Yüzyılda tahta geçen Kral 3. George sonrasında, "üzerinde güneşin batmadığı" İngiltere İmparatorluğu'na mensup ülkelerde çam ağaçları görülmeye başlandı. Ancak Noel'de ağaç süsleme geleneği esasen 19. Yüzyılda, Kraliçe Victoria ile birlikte popüler hale geldi. Sonrasında da tüm dünyada Noel'de ağaç süslemek moda haline geldi.

 

Hristiyanlar neden çam ağacı süsler? Yılbaşında neden çam ağacı süslenir? ile ilgili etiketler Yılbaşı çam ağacı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.