Honda'dan flaş üretimi bitirme kararı!

Honda, Civic modelinin sedanını 2021'den itibaren Türkiye'de üretmeme kararı verdiğini duyurdu. Honda'dan, yapılan açıklamada, "Türk hissedarlar ile yapıcı diyaloğumuz sürecek. Türkiye'deki iş operasyonlarımıza devam etme niyetindeyiz." ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin en çok ihracat yapan 20 firmasından biri olan Honda Türkiye, 1992 yılında kurulmuş ve 1997'den bu yana Civic üretimini sürdürüyordu.

Honda, Türkiye'de Civic sedan üretimine 2021 yılında son verecek.

Honda, yaptığı açıklamada, "Türk hissedarlar ile yapıcı diyaloğumuz sürecek. Türkiye'deki iş operasyonlarımıza devam etme niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Honda'nın İngiltere'nin Swindon kentindeki fabrikasını da 2022'de kapatacağı belirtilmiş ve İngiliz milletvekili Justin Tomlinson, kararın sanılanın aksine Brexit ile ilgili olmadığını söyleyerek Japon devinin Türkiye'deki fabrikasını da kapatacağını vurgulamıştı.

Honda'nın faaliyet yapısındaki değişikliğe giderek Avrupa Birliği piyasasına yönelik üretimini Japonya ile konsolide edeceği bildiriliyor.

1 Şubat tarihinde Japonya ve AB arasında yapılan protokole göre AB tarafından ithal edilen Japon araçlara uygulanan uygulanan yüzde 10 gümrük vergisinin kademeli olarak sıfırlanması öngörülmüştü.

Honda'dan flaş üretimi bitirme kararı!

1992 YILINDAN BERİ TÜRKİYE'DEYDİ

Honda binek otomobillerinin üretim, ithalat ve pazarlaması ile Honda motosikletlerinin ithalat ve pazarlamasından sorumlu Honda Türkiye, 1992 yılında yüzde 50 - yüzde 50 ortaklıkla Anadolu Honda Otomobilcilik A.Ş. adı altında kurulmuştu.

1997 yılı sonundan itibaren Honda’nın Civic modelinin seri üretimine başlayan şirket Ocak 2003 tarihinden itibaren Honda Türkiye A.Ş. olarak yüzde 100 Honda Motor Co. sermayesi ile faaliyetlerini sürdürüyordu.

HONDA TÜRKİYE'DEKİ FABRİKASINI KAPATACAK İDDİASI

80.000 m2 kapalı alanında faaliyet gösteren Honda; yıllık 50 bin üretim kapasitesi ile Gebze Fabrikası’nda 770 kişi çalıştırıyordu. Fabrikada üretilen Civic Sedan modeli Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail'e ihraç edilmekteydi.

Honda, TİM'in 2017 yılı raporuna göre 170 milyon dolara yakın ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan 15. firmasıydı.

Şirket, Civic Sedan'ın yanı sıra Accord, Jazz, CRV ve Civic 5 Kapı modelleri için panel, yedek parça üretimi gerçekleştirilip Avrupa ve Amerika’ya ihraç etmekteydi.

Honda'dan flaş üretimi bitirme kararı! ile ilgili etiketler Honda
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.