Hollanda'nın yıldızı Memphis Depay, Çekler'den çekiniyor

Hollanda'nın yıldız ismi Memphis Depay, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi temkinli konuştu. Grupta 3'te 3 yapan "Portakallar"ın 27 yaşındaki forveti, "Çekler'e karşı oynamak hiçbir zaman kolay olmaz, bu yüzden zor olacağını biliyoruz. Kazanmak istiyorsak sahada yüzde 100'ümüzü vermeliyiz" dedi.

Hollanda'nın yıldız forveti Memphis Depay, Çek Cumhuriyeti'yle oynanacak EURO 2016 son 16 turu maçı öncesi açıklamalarda bulundu. EURO 2020'nin resmi sitesine konuşan 27 yaşındaki forvet, saha içindeki ve dışındaki rolünden çapraz bağ diz sakatlığının iyileşmesine ve milli takımın şampiyonluk şansı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte Barcelona'nın yeni forvetinin maç öncesi görüşleri...

Grup aşamasında öne çıkanlar nelerdi?

Ukrayna'yla oynadığımız açılış maçı çok heyecanlı bir sona sahne oldu. Ev sahibi oluşumuz, uzun süre bir turnuvada oynamadıktan sonra stadyumdaki atmosfer ve yeni bir jenerasyonla  turnuvaya başlama hissi. Bunlar ön plana çıktı.

Hollanda'nın yıldızı Memphis Depay, Çekler'den çekiniyor

Takımdaki rolünüzü nasıl görüyorsunuz?

Şans yaratmak için sahip olduğum nitelikleri kullanmaya çalışıyorum. Eğer gol fırsatı bulursanız, bazen başarılı olursunuz, bazen olmazsınız. Bunu düzenli olarak yaparsanız, takım için önemli olursunuz. Takımın bensiz de hücumda etkili olabilmesi çok önemli. Ukrayna maçında Denzel Dumfries'i izlediniz. Harikaydı.  

Genç takım arkadaşlarına yardım edebilir misin?

Öyle yapmaya çalışıyorum. Genç oyuncularla olduğu kadar tecrübeli oyuncularla da iyi bir ilişkim var. Ben ne gencim ne yaşlı. Ama bence takımdaki gençler arasında sayılmalıyım çünkü daha Şubat ayında 27 yaşına girdim. Yine de 19 yaşındaki Ryan [Gravenberch] ve Jurriën [Timber] ve Cody [Gakpo] gibi adamlara baktığımda, onlardan yaşlıyım. 2014 FIFA Dünya Kupası'ndaydım ve ben de onlar gibiydim. Bu yüzden nasıl hissettiklerini biraz biliyorum. Ayrıca, müzik ve en iyi olmayı isteme dürtüsü gibi aynı ilgi alanlarına sahibiz, bu da saha dışında sosyalleşmeyi de kolaylaştırıyor.

Hollanda'nın yıldızı Memphis Depay, Çekler'den çekiniyor - Resim : 2

Son diz sakatlığının nasıl bir etkisi oldu?

Her şeyden önce, sağlığınızın ne olursa olsun her şeyden önemli olduğunun farkındayım. Bu benim odaklanmamı sağlıyor. Umduğum kadar iyi oynamadığımda veya bir maçı kaybettikten sonra hayal kırıklığıyla başa çıkmama yardımcı oluyor. Aynı zamanda, kendi vücudunuzu gerçekten tanırsınız. Maçtan önce nasıl hissetmen gerektiğini biliyorsun. Ve söylemeliyim ki, şu anda çok formda olmak ve bir fark yaratabilmek harika.

Sen ve Georginio Wijnaldum, milli takım adına 53 gol attınız...

Gini'nin harika bir skor potansiyeli ve koşu yeteneği var. Ve ne zaman ceza sahasında olması gerektiğini biliyor. Bu takım için çok önemli. Elbette onunla geçmişte PSV'de oynadım, bu yüzden birbirimizi çok iyi tanıyoruz.

Çek Cumhuriyeti'ni maçı hakkında ne düşünüyorsun?

Biliyorum çok sağlam bir takım. Sanırım 2015'ten beri karşılaşmıyoruz. Çekler'e karşı oynamak hiçbir zaman kolay olmaz, bu yüzden zor olacağını biliyoruz. Kazanmak istiyorsak sahada yüzde 100'ümüzü vermeliyiz. Bunu yapmayı planlıyoruz, ancak kesinlikle kolay olmayacak.

Hollanda'nın yıldızı Memphis Depay, Çekler'den çekiniyor ile ilgili etiketler Hollanda EURO 2020 Barcelona Memphis Depay
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.