15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız!

Hollanda'da getirilen koronavirüs kısıtlamaları halkı sokağa döktü. Bazı bölgelerde şiddet eylemlerine dönüşen protestolar sonucunda 15 kentte acil durum ilan edildi. Polisin kimi zaman aşırı güç uyguladığı protestoculardan 200 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hollanda genelinde alınan koronavirüs önlemlerine karşı başlatılan protesto gösterileri bugün de devam etti. Polis ile protestocuların şiddetli çatışmalar yaşandığı protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çevredeki arabaları yakan protestocuların bazı kentlerde de mağazaları yağmaladığı bildirildi.

15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız!

TOMA'NIN LASTİĞİNİ PATLATARAK POLİSLE ÇATIŞTILAR

Polisin göz yaşartıcı gaz ve ve tazyikli su ile müdahale ettiği göstericiler, bir TOMA'nın lastiğini patlatarak polis ile çatıştı.

Kimi zaman polisin aşırı güç kullanarak karşılık verdiği göstericiler, kaldırım taşlarını sökerek polislere attı.

15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız! - Resim : 2

"BU YOL İÇ SAVAŞA KADAR GİDER"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma, acil durum ilan edildiğine vurgu yaparak "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" dedi.

15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız! - Resim : 3

BOYNUZLU ŞAMAN BU KEZ HOLLANDA'DA

Öte yandan, protestolarda, ABD'nin başkenti Washington DC'deki Kongre baskınında boy gösteren 'boynuzlu şaman'dan bir tane de Hollanda da ortaya çıktı.

 

'OLAYLAR GÜNLERCE SÜREBİLİR'

Başbakan Mark Rutte ise çıkan olayların özgürlük mücadelesiyle ilgisi olmadığını belirterek, "Özgürlüğümüzü yeniden kazanmak için virüse karşı savaşıyoruz. Bu önlemleri eğlence için almıyoruz" diye konuştu.

Rutte yaşanan şiddet olaylarını 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi.

15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız! - Resim : 4

Hollanda Polis Sendikası Başkanı Koen Simmers de, olayların günler ya da haftalar boyu sürmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Ülkenin birçok bölgesinde, sokağa çıkma yasağı saatinde çıkabilecek aylara karşı çok sayıda güvenlik gücü takviyesi yapıldı.

Protestoları tetiklediği belirtilen ve 21.30 ve 4.30 arasındaki saatleri kapsayan sokağa çıkma yasağı, ülkede aralık ayının ortalarından bu yana uygulanıyor. Hollanda basınında yer alan haberlere göre, bugün farklı kentlerde gerçekleştirilen protestolarda yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

15 kentte acil durum: İç savaş yolundayız! ile ilgili etiketler Hollanda protesto kısıtlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.