Hollanda 3 haftalığına tamamen kapanıyor

Dünyayı saran Covid-19 salgının Hollanda'da giderek yayılmaya başladığı açıklandı. Pandemi ile başa çıkmaya çalışan Hollanda'nın, 3 hafta sürecek bir kısmi kapanmaya gireceği belirtildi. Özellikle cafe ,restaurant, mağaza ve dükkanların, saat 19.00'dan sonra kapanacağı öğrenildi. Hollanda'da halk ve medyada, "Türkiye'yi neden örnek almadık!" tartışmalarının yaşandığı vurgulandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin'de ortaya çıktıktan sonra kısa sürede Uzak Doğu ve Asya'ya, ardından tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgını, Hollanda'da panik yarattı.

HOLLANDA 3 HAFTA SÜRE İLE TAMAMEN KAPANIYOR!

Salgın hastalıkla mücadelede, yetersiz kaldığı ifade edilen Hollanda'nın, 3 hafta sürecek bir kısmi kapanmaya gireceği belirtildi. Özellikle cafe, restaurant, mağaza ve dükkanların, saat 19.00'dan sonra kapanacağı öğrenildi. Hollanda'da alınan koronavirüs önlemleri listesinde öne çıkanların başında, tüm ülke genelinde kısmi kapanma ve bazı işyerlerinin belirtilen saatte kapanması yer aldığı kaydedildi.


HOLLANDA'DA ALINAN BİR DİZİ TEDBİRLER AÇIKLANDI

Hollanda'da Covid-19 ile mücadele kapsamında, aralarında spor karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasının da olduğu bir dizi önlemler de alındı. Hollanda Başbakanı Rutte ve Sağlık Bakanı De Jonge tarafından açıklanan ve bugün saat 18.00'dan itibaren geçerli olacak yeni tedbirler şu şekilde sıralandı:

* Kısmi kapanma 3 hafta sürecek.
* Bar, cafe, restoran  ve zorunlu olmayan dükkanlar saat 19.00’da kapılarını kapatacak.
* Evlere kabul edilen misafir sayısı 4’ü geçemeyecek. 
* Mümkün oldukça evden çalışmaya devam edilecek.
* Spor karşılaşmaları seyircisiz yapılacak. Buna, Salı günü Hollanda ile Norveç arasında oynanacak Dünya Kupası eleme maçı da dahil.
* Yasal olarak yapılacak düzenleme ile birlikte, hayvanat bahçeleri ve eğlence parklarının girişlerinde de, "Korona Geçiş Belgesi" kontrolleri yapılacak.
* Bir buçuk metre mesafe kuralı gibi bazı kuralları, daha uzun vadeli önlemler halinde getirmek ve zorunlu kılmak için, Temsilciler Meclisi ile Senato’da görüşülecek. Yeni mevzuatın hazırlanmasının bir ila iki hafta süreceği belirtildi. 
* 3G yerine 2G uygulamasına geçilmesi ise henüz netlik kazanmış değil. Bu kural kabul edilmesi halinde sadece Covid-19 aşısı olan veya hastalıktan kurtulan kişiler "Korona Giriş Belgesi" alabilecek.

"TÜRKİYE'Yİ NEDEN ÖRNEK ALMADIK!" TARTIŞMALARI VAR

Bu arada, Hollanda'da halk ve medyada, "Türkiye'yi neden örnek almadık!" tartışmalarının yaşandığı vurgulandı. Hükümeti suçlayan halkın, yasaklardan bunaldıkları ve çalışmak istediklerini söylediklerini ifade edildi.

Hollanda 3 haftalığına tamamen kapanıyor ile ilgili etiketler Hollanda covid-19 3 haftalık kapanma salgın tedbirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.