Hırsızlık ve yağma olaylarına karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Vatandaşlar SMS ile uyarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin hissedildiği 10 ilde yüzlerce bina yıkıldı, enkaz altında kalan 30 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Depremi ve toplanan yardımları fırsat bilen dolandırıcılar durmadı ve vatandaşları kandırmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmak için telefonlara SMS ile mesaj gönderdi.

Türkiye, Kahramanmaraş'da 6 Şubat 2023'te sabaha karşı meydana gelen peş peşe iki büyük depremle sarsıldı. Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem 10 ili birden vurdu.

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa depremden etkilendi ve bölgede taş üstünde taş kalmadı.

Depremden hemen sonra ise bu 10 ili kapsayan olağanüstü hal (OHAL) kararı ilan edildi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremle ilgili hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini geçerken, deprem bölgesinden can sıkıcı görüntüler de gelmeye başladı.

İnsanlar can derdindeyken, hala enkaz altında canlar yatarken hırsızlık ve yağma da dikkatlerden kaçmadı.  Depremden sonra tüm Türkiye'de adeta seferberlik ilan edildi ve Türkiye tek yürek oldu. Depremzedeler için 7'den 70'e herkes yardım göndermeye başladı.

HIRSIZLIK VE YAĞMA OLAYLARINA KARŞI BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Deprem bölgesine yardımlar yağarken, ortaya fırsatçılar ve dolandırıcılar da çıkmaya başladı.

Bölgede hırsızlık ve yağmaya karşı emniyet ve jandarma teşkilatı da önlem üzerine önlem alırken dolandırıcılar da boş durmuyor. Dolandırıcılarla ilgil gelen haberler İçişleri Bakanlığı'na harekete geçirdi. Bakanlık bununla ilgili depremzedelere yardım için harekete geçen milyonlarca vatandaşa uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı vatandaşların cep telefonlarına bir SMS atarak konuyla ilgili bir duyuru yaptı ve acil olarak bilgilendirme yaptı.

Cep telefonlarına gönderilen SMS'te, "Telefonda deprem yardımı toplama dağıtma bahanesiyle para ve hesap bilgilerinizi isteyenlere inanmayın. Bankacılık şifrenizi kimseyle paylaşmayın" denildi.

Hırsızlık ve yağma olaylarına karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Vatandaşlar SMS ile uyarıldı ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı deprem Hırsızlık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.