Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif 2 yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapalı olan Hırka-i Şerif 29 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Fatih Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan, Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)'in Veysel Karani’ye hediye ettiği ve salgın nedeniyle 2 yıldır kapalı olan Hırka-i Şerif vaka sayısındaki düşüşle birlikte yeniden ziyarete açıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Hırka-i Şerif'in 2 yıl sonra ziyarete açıldığını duyurarak, "Asırlardır İstanbul'umuz Peygamber Efendimizin Veysel Karanî'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor." dedi.

Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif, 29 Nisan'a kadar saat 10:00 ile 18:00 arası ziyaret edilebilecek.

Her yıl Ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açılan Hırka-i Şerif'in bu yıl da ziyarete kapalı olacağı belirtilmişti. Ancak vaka sayısındaki düşüşle birlikte Hırka-i Şerif'in ziyarete açılmasına karar verildi.

Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı - Resim : 2

2 YILLIK HASRET SON BULDU

Hırka-i Şerif Camisi’nin bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Kaymakamı Kaan Peker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı - Resim : 3

Dua okunmasının ardından 2 yıllık hasret sona erdi ve Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Ziyaret sırasında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

“EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN ONURUNU YAŞIYOR”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açılışı sosyal medya hesabından duyurarak, "Asırlardır İstanbul'umuz Peygamber Efendimizin Veysel Karanî'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor.

Peygamberimizin emaneti Hırka-i Şerif Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde Hırka-i Şerif Camii'nde dualarla ziyarete açılıyor." dedi.

Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı - Resim : 4

Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ziyarete açıldı ile ilgili etiketler İstanbul Hırka-i Şerif ziyaret açılış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.