Hipoksi nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Hipoksemi anlamı

Halk arasında solunum yetmezliği olarak bilinen hipoksinin ne demek olduğu ve nasıl tedavi edildiği büyük bir merakla araştırılıyor. Hipoksi pek çok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Hipoksi nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Hipoksemi anlamı! Ayrıntılar haberimizde...

Hipoksi, oksijen yetmezliği olarak bilinen ve oksijenlerin ihtiyacı olan temiz havayı karşılayamadığı zaman ortaya çıkan bir hastalıktır. Pek çok nedene bağlı olabilen bu hastalık, geciktirilmeden tedaviye alınmalıdır. Hipoksi nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde... 

Hipoksi nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Hipoksemi anlamı

HİPOKSİ NEDİR?

Hipoksi geç kalındığı takdirde ciddi sorunlara yol açabilecek bir hastalık olarak tanımlanabilir. Normal bir insan vücudunda oksijen basıncının en az 0.16 olması gerekmektedir. Hipoksi ortaya çıktığında ise bu normal olması gereken değerin daha alt bir seviyede yer aldığı bilinir. Biriken karbondioksitin etki etmesiyle kan gibi diğer vücut sıvıları asitli bir hale bürünür. Bu sebepten de solunum yetmezliğinin solunumsal asidoz olarak adlandırıldığı bilinir.

HİPOKSİ NEDEN OLUR?

Hipoksi, uçaklarda yer alan yolcular için yüksek rakımda bulunmalarından kolayı kabin basıncı düşük olur. Kana oksijen görevini taşıyan kan hücreleri görevini doğru bir şekilde yapamaz. Bu hücrelerin görevini düzgün bir şekilde getirememesinden dolayı kana oksijen gitmesi güçleşir ve dokularda akciğer hastalıkları meydana gelmiş olur. Düşük kabin basıncının sağlıklı çok ciddi bir derecede etkilemese de çoğu zaman damar, kalp ve akciğer ile ilgili rahatsızlığı bulunan kişilerde sorun teşkil ettiği bilinir.

Oksijen yetmezliğinin meydana gelmesi sonucunda bu rahatsızlığı taşıyan kişilerde görme kaybı ve az görmek, bilinç kaybının meydana gelmesi, nefes darlığı gibi olumsuz etkiler meydana gelmektedir. Diğer belirtileri ise bakış esnasında donukluk, baş ağrısı, çarpıntı, halsizlik, deride morarma meydana gelmesi, hafıza kaybı yaşanması, dikkatte dağınıklık olarak sayılabilir.

HİPOKSİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Sigara içme gibi alışkanlıklar varsa bu alışkanlıkların bırakılması gerekir. Hava yollarını açacak olan ilaçların kullanımına başlandıktan sonra eğer etki etmezse oksijen tedavisi ve ventilasyon işlemleri gibi diğer tedavi yöntemlerine başvurulur. Makine ile tedavi de bu hastalığın çözülmesine yardımcı olmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve düzenli nefes egzersizleri yapmak da bu hastalığın tedavileri arasında yer alır.

Hipoksi nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Hipoksemi anlamı ile ilgili etiketler hipoksi hipoksemi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.