Hindistan'da korkunç kaza! 3 tren birbirine girdi: 288 ölü, 900'den fazla yaralı

Hindistan'da iki yolcu ve bir yük treninin çarpışması sonucu meydana gelen katliam gibi kazada son belirlemelere göre 288 kişi öldü 900'den fazla kişi de yaralandı.

Hindistan'da adeta katliam gibi bir kaza meydana geldi. Odisha eyaletinin Balasore kentinde bulunan Bahanaga İstasyonu'nda, iki yolcu treniyle bir yük treni kafa birbirine girdi. Kazada 288 kişi yaşamını yitirdi, 900'den fazla kişi yaralandı.

SON 20 YILDA MEYDANA GELEN EN BÜYÜK TREN KAZASI

Hint yerel basını yaşanan olayı son 20 yılda meydana gelen "en büyük tren kazası" olarak niteledi. Kazada ölü sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

Halkın da kurtarma çalışmalarına yardım ettiği bölgede birçok tren seferi iptal edildi.

Hindistan'da korkunç kaza! 3 tren birbirine girdi: 288 ölü, 900'den fazla yaralı

Yetkililer, kazaya karışan yolcu trenlerinin, Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Ekspress’e ait olduğu bilgisini paylaştı.

Shalimar Tren İstasyonu'ndan hareket eden Coromandel Express'e ait yolcu treninin, Chennai Central Tren İstasyonu'na doğru seyir halinde olduğu kaydedildi.

Hindistan'da korkunç kaza! 3 tren birbirine girdi: 288 ölü, 900'den fazla yaralı - Resim : 2

Hindistan’da her yıl demiryollarında yüzlerce kaza meydana geliyor. Bu kazaların çoğunun insan hatası, teknik arızalar ve yetersiz ekipman nedeniyle olduğu belirtiliyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Orissa eyaletinin üst düzey yetkililerinden Pradeep Jena, bölgeye 200 ambulans, 50 otobüs, 45 mobil klinik ve 1200'ü aşkın polis ve kurtarma ekibinin sevk edildiğini söyledi.

"Kan bağışında bulunan tüm gönüllülere minnettarım. Takviye olarak doktorlar, ambulanslar, otobüsler göndermeye çalışıyoruz." diyen Jena, kurtarma faaliyetlerine odaklandıklarını ve kazanın sebebinin araştırıldığını belirtti.

Hindistan'da korkunç kaza! 3 tren birbirine girdi: 288 ölü, 900'den fazla yaralı - Resim : 3

Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu, Twitter paylaşımında, "talihsiz kaza" nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ve yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını belirtti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de kazaya ilişkin Demir Yolu Bakanı ile görüştüğünü ve kazadan etkilenenlere gerekli tüm desteğin verilmeye çalışıldığını ifade etti.

Modi, yakınlarını kaybeden ailelere başlığı, yaralılara şifa diledi.

Hindistan'da korkunç kaza! 3 tren birbirine girdi: 288 ölü, 900'den fazla yaralı ile ilgili etiketler Hindistan tren kazası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.