Hindistan “bir şey” deniyor! Sevgililer Günü’nü “İnek Kucaklama Günü” olarak kutlamaya çalıştılar; çuvalladılar!

Hindistan, Sevgililer Günü'nü "İnek Kucaklama Günü" olarak yeniden adlandırmaya çalıştı. Hindistan halkının çabaları karşılıksız bulunca, işte böyle çuvalladılar…

Yüzyıllar boyunca inekler, hem Dünya'nın hem de ilahi olanın bir sembolü olarak Hindistan'ın çoğunluktaki Hindu nüfusu tarafından kutsal kabul edildi. Hindistan halkı bu kutsiyete atıfta bulunmak için “bir şey” denemeye karar verdi ve Sevgililer Günü’nü “İnek Kucaklama Günü” ilan etti!

Gerçekten de hayvanlar o kadar saygı görüyor ki, yetkililer bu hareketin hem vatandaşların "duygusal zenginliğini" artıracağını hem de batı kültürü olarak görülen yerel mirasa darbe vuracağını umarak bu Sevgililer Günü'nü "İnek Kucaklama Günü" olarak yeniden adlandırmayı planladılar. Çağrıları karşılı bulamayan plan işte böyle çuvalladı!

“İNEK KUCAKLAMA GÜNÜ” NE YAZIK Kİ TUTMADI!

Ancak hareket geri tepmiş ve TV sunucuları tarafından dalga geçilmeye başlanmıştı. İnek Kucakla Günü gündem olduğu andan itibaren sosyal medya kullanıcıları tarafından tiye alınınca, Hint yetkilier fikri yere bırakıp sessizce uzaklaştı…

14 Şubat'ın "İnek Kucaklama Günü" olarak ilan edilmesi, Pazartesi günü Hindistan Hayvan Refahı Kurulu'ndan inekleri "Hint kültürünün ve kırsal ekonominin bel kemiği" olarak nitelendiren bir açıklamada geldi.

Hindistan Balıkçılık, Hayvancılık ve Süt Ürünleri Bakanlığı'na danışmanlık yapan yasal bir kuruluş olan ajans, ineğin "besleyici doğası" nedeniyle her şeyi veren, insanlığa zenginlik sağlayan bir besin olduğunu söyledi.

VEDİK GELENEKLERİ DESTEKLEMEYE ÇALIŞTILAR

Hindistan “bir şey” deniyor! Sevgililer Günü’nü “İnek Kucaklama Günü” olarak kutlamaya çalıştılar; çuvalladılar!

İneklere sarılma çabasının, Batı etkisiyle aşındığını iddia ettiği "Vedik" veya kutsal Hindu geleneklerini destekleme çabasının bir parçası olduğunu söylendi. Bildiride, “Batı kültürünün zaman içindeki ilerlemesi nedeniyle Vedik gelenekler neredeyse yok olmanın eşiğine geldi" denildi. "Batı uygarlığının göz kamaştırıcılığı, fiziksel kültürümüzü ve mirasımızı neredeyse unutturdu." İfadelerine yer verildi.

Ancak duyurudan sonraki bir hafta içinde, Hintli sosyal medya kullanıcılarının olayı alaya almasından sonra, fikirden vazgeçilmiş gibi görünüyor.

Günlerdir medya kuruluşları, ineklerin aşık erkeklerden kaçtığını gösteren hicivli karikatürler yayınlayarak hükümetin planıyla dalga geçiyor, internet kullanıcıları ise canavar ve insan arasındaki şiddetli karşılaşmaların videolarını yayınlamaktan keyif alıyor!

“İNEĞİN RIZASI YOK” ŞAKASI KAHKAHAYA BOĞDU

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, hükümetin planıyla alakalı zekice espriler yaptı. Bir kullancının “İneğin rızası yok” şakası milyonlarca görüntüleme aldı!

Hindistan “bir şey” deniyor! Sevgililer Günü’nü “İnek Kucaklama Günü” olarak kutlamaya çalıştılar; çuvalladılar! ile ilgili etiketler Hindistan Sevgililer Günü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.