Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Uzun süredir yoğun bakımda olan Türk sporunun önemli isimlerinden gazeteci ve yorumcu Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti. 

Sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz'da yoğun bakıma alınan ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınan Hıncal Uluç, 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı.

 EN SON 24 NİSAN TARİHİNDE YAZI KALEME ALMIŞTI

Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Uluç, son olarak  24 Nisan 2022 tarihinde bir yazı kaleme almıştı. 

Usta gazeteci o yazısında "Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!..Bu yazı, bir hafta evveline ait.. Özellikle bugüne beklettim. Birincisi pazar ve tatil, rahat okursunuz. İkincisi, 23 Nisan.." ifadelerine yer vermişti. 

Hıncal Uluç hayatını kaybetti - Resim : 2

 

HINCAL ULUÇ GAZETECİLİĞE HENÜZ 17 YAŞINDA BAŞLAMIŞTI!

17 yaşında gazetecilik hayatına başlayan duayen gazeteci, 1990 yılından beri Sabah Gazetesi'nde köşe yazılarına imza atıyordu. Uluç ayrıca A Spor'da da spor yorumculuğu yapıyordu.

KAHKAHASIYLA MEŞHURDU

Duayen gazeteci Hıncal Uluç, geçmiş dönemlerde katıldığı bir programda meşhur kahkahasının nasıl ortaya çıktığın böyle anlattı

ERDOĞAN'A İTHAFEN YAZMIŞTI

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Türk medyasının duayen isimlerinden Huncal Uluç, 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya geldi.

Uluç, baba tarafından Ubıh asıllı, anne tarafından ise Kilislidir. Ayrıca anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.

Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Hıncal Uluç'un babası Çaldıran'a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya gelmiştir.

1952 yılında Antakya'da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara'da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara'ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan Uluç, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başladı.

Uzun süre köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yapan Uluç, son olarak Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmakta; ayrıca, A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu da yapmaktaydı.

Duayen gazetecinin cenaze namazı, yer ve zamanı ilgili bilgiler yarın açıklanacaktır.

 

Hıncal Uluç hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Hıncal Uluç vefat gazeteci
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.