Hilal Kaplan'dan çarpıcı iddia: Ekrem İmamoğlu Karadeniz turunu İstanbulluların sırtına yükledi

Ekrem Imamoğlu'nun Karadeniz gezisi birçok tartışmanın çıkış noktası olurken yeni iddialarıda beraberinde getirdi. Sabah yazarı Hilal Kaplan, İmamoğlu'nun kamu kaynaklarını kullanarak seçim kampanyası yaptığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rize ziyateri bir çok kesim tarafından tepkiyle karşılaştı. 

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, İBB Başkanı İmamoğlu'nu kamu bütçesini Cumhurbaşkanlığı adaylığında yürüttüğü kampanya için kullandığını yazdı. 

İSTANBULLUNUN VERİGİSİYLE Mİ YAPILDI?

Kaplan yazısında, “Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turunu İstanbul halkının bütçesiyle gerçekleştirdiği söyleniyor. Henüz hiçbir yalanlama da gelmiş değil. İmamoğlu imzalı VIP otobüslerle ulaşımdan düzenlenen mitinglere, dağıtılan İmamoğlu imzalı Trabzonspor atkılarından halka verilen yardım kolilerine dek her şey İstanbullunun verdiği vergilerle karşılanmış. Türk siyaset tarihinde bir ilk; bir ilin belediye başkanı cumhurbaşkanlığı hayali peşine düşüp kamu bütçesini kendi olası adaylık kampanyası için harcıyor. Üstelik bunu o kadar müdanasız biçimde yaptılar ki İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık, sosyal medya hesabından İBB bütçesiyle Karadeniz'de dağıttıkları yardımları -aileleri de ifşa ederek- paylaştı.” ifadesini kullandı.

Kaplan şu düşünceleri dile getirdi:

"Kendi il belediye başkanları, bir il gezisine bile otobüs dolusu gazeteci götürürken sorun değil ama Cumhurbaşkanı'nı takip eden gazeteciler olması suç, öyle mi? Üstelik gezilerdeki her tür masrafımızın gazetelerimiz tarafından karşılandığı ortadayken... Esas siz elektrik faturası ödemeyen 'mütevazı' Genel Başkan'ınızın bayramda yaptığı 400 bin liralık tatilin parası kimin cebinden çıktı, onun hesabını verin."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Hilal Kaplan'dan çarpıcı iddia: Ekrem İmamoğlu Karadeniz turunu İstanbulluların sırtına yükledi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Karadeniz gezi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.