Hijyenik bir okul tuvaletinin 10 olmazsa olmazı

Çocukların temiz olmayan ortamlarda bulunmaları, hasta olmalarına neden olabilir.

Çocukların temiz olmayan ortamlarda bulunmaları hasta olmalarına neden olabilir. İşte, bu nedenle okullarda sınıfın, spor salonunun ve özellikle tuvaletlerin temiz olması gerekiyor. Peki, hijyenik bir tuvaletin olmazsa olmazları neler?
1. Her tuvalette sıvı sabun, yeterince kağıt havlu ve tuvalet kağıdı bulunmalıdır. Tuvaletler sık sık kontrol edilerek gün içinde eksikler varsa tamamlanmalıdır.
2. Tuvaletlerde kapaklı çöp kovaları olmalıdır.
3. Personel yoğunluğu tuvalet sayısına göre ayarlanmalıdır. Her okulda tuvaleti temizleyecek yeterli sayıda personel bulunmalıdır.
4. Her tuvalette, öğrencilerin dikkatini çekecek yerlere temizlik uyarı levhaları asılmalıdır.
5. Temizlik yapılırken mümkünse tek kullanımlık bezler tercih edilmeli, ayrıca okullarda kullanılan temizlik araçları başka herhangi bir bölümün temizliğinde kullanılmamalıdır.
6. Okul tuvaletlerinin zemini mutlaka mikrop öldürme etkisi olan, güvenilir marka çamaşır suları ile dezenfekte edilebilir ve ardından su ile temizlenmelidir.
7. Tuvaletlerdeki sifonlar çalışır durumda olmalıdır.
8. Tüm tuvaletlerin gün sonunda kontrolü yapılmalıdır.
9. Okullarda su sürekli bulunmalı ve okulların kanalizasyon bağlantısı olmalı, her okul tuvaletinde havalandırma olmalıdır.
10. Öğrencilerin ellerini dezenfekte etmesi açısından tuvaletlerde dezenfektan dispenserleri bulunmalıdır.

Hijyenik bir okul tuvaletinin 10 olmazsa olmazı ile ilgili etiketler Hijyenik okul tuvaleti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.