“Hiç pişman olan FETÖ’cü gördünüz mü”

Gazeteci-sunucu Başak Şengül’ün moderatörlüğünü üstlendiği ‘Düşünce Ekseni’ programı bu ay gazeteci Nedim Şener’i ağırladı. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Şener, “Ben bu millete en çok 15 Temmuz gecesi güvendim. Hiç pişman olan FETÖ’cü gördünüz mü” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Şener başında geçen bir anekdotu sosyal medya hesabından aktardı.

 Şener yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

BİN YILLARCA SÜRECEK MÜCADELE

Şener, “Türkiye’de her seçim önemlidir derler ama şu an çok önemli bir sürece doğru gidiyoruz. Bize en başta coğrafya derslerinde öğretilen şey, Türkiye’nin konumudur. Yani bu coğrafya medeniyetlerin elden ele geçtiği bir coğrafyadır. Doğu ve batı arasındaki bir geçiş güzergâhından bahsediyoruz. Jeopolitik öneminin çok önemli olduğu bir bölgeden bahsediyoruz ve biz bin yıldan beri burayı yurt edinmişiz. Bu bin yıllarca sürecek bir mücadele. Bu coğrafyada Türk olarak doğmanın hepimize yüklediği şey bir nöbetçi olmak. Atalarımızdan aldığımızın gelecek kuşaklara aktarma nöbeti bu. Anneler çocuklarını askere gönderirken ne için gönderdiğini bilirler. Nöbetçi ne yapar? Kendine emanet edileni sonrakine devreder” ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ ZİHNİ VE FİZİKİ OLARAK DAĞILIYOR

Birinci Dünya Savaşı’nı imparatorluklar döneminin bitişi ve paylaşım savaşının yarım kaldığı bir süreç olarak değerlendiren Nedim Şener, “İkinci Dünya Savaşı o paylaşım savaşının net olarak ortaya çıktığı bir dönem oldu. Aslında biz şu anda 3. paylaşım dönemini yaşıyoruz. Emperyalist ülkelerin dünyayı yönetme arzusu var. Bugün dünyada tekrar doğu bloğu yıkılıp kapitalist sisteme geçilince dünyada birlikler başladı. Yeni bir duvar örüldü. Mesala Avrupa Birliği diye bir duvar örüldü, dünyanın doğusuna. Avrupa Birliği’nin zihni ve fiziki olarak dağılma noktasına gelmesi, dünyada hiçbir öneminin olmamasının bir nedeni var: ABD’nin çıkarları. ABD kendi kurumsal yapısıyla, konseyiyle, birliğiyle, içindeki tüm yapısıyla kendi refahını önceliyor ve gitgide bağımsızlaşıyor” dedi.

 

 

“Hiç pişman olan FETÖ’cü gördünüz mü” ile ilgili etiketler Nedim Şener FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.