Hiç elektrik bağlanmayan eve, 'kaçak elektrik kullandı' tutanağı ve icra takibi yapıldı!

'Böylesi ancak filmlerde veya kamera şakalarında olabilir!' dedirten olayın Van'da yaşandığı ortaya çıktı. 2013 yılında vefat eden Tayyar Zortul‘a, depremde yıkılan ve hiç elektrik bağlanmayan Van'daki evi için 2017 yılında, "kaçak elektrik kullandığı" gerekçesi ile elektrik idaresi tarafından 2 adet tutanak tutularak, toplam 13 bin 888 TL ve 357,90 TL gecikme faizleri ile birlikte ödeme emri gönderildiği ve icra takibi başlatıldığı anlaşıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Birbirinden ilginç olayların yaşandığı 'canım Türkiyem' haberlerine bir yenisi daha eklendi.

DEPREMDE YIKILAN VE HİÇ ELEKTRİK BAĞLANMAYAN EVE İLGİNÇ UYGULAMA

Duyanları şaşırtan ilginç olayın Van'da yaşandığı öğrenildi. Van Gölü Elektrik İdaresi tarafından yapılan ilginç uygulama Türkiye genelinde ve birçok farklı dallarda ticaret yapan, ayrıca bünyesinde 7 adet gazete, 3 adet radyo ile yakında yayına girmeye hazırlanan, ulusal tv istasyonu yer alan Trakya'nın en büyük medya kuruluşunun Yönetim Kurulu Başkan Vekili işadamı Murat Zortul'un başına geldi.

Hiç elektrik bağlanmayan eve, 'kaçak elektrik kullandı' tutanağı ve icra takibi yapıldı!
 
OĞLU MURAT ZORTUL YAPILAN UYGULAMA İLE ŞAŞKINA DÖNDÜ

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; baba Tayyar Zortul 2013 yılında Tekirdağ'da vefat etti ve aynı şehirde toprağa verildi. Baba Tayyar Zortul‘a, depremde yıkılan ve hiç elektrik bağlanmayan Van'daki evi için 2017 yılında, "kaçak elektrik kullandığı"gerekçesi ile Van Gölü Elektrik İdaresi tarafından, 2 adet tutanak tutulduğu anlaşıldı. Baba Tayyar Zortul için, kaçak elektrik kullanım bedeli olarak tutulan 2 adet tutanak nedeniyle, Tekirdağ'da yaşayan oğlu Murat Zortul‘a, toplam 13 bin 888 TL ve 357,90 TL gecikme faizleri ile birlikte, ödeme emri gönderilerek, icra takibi başlatıldığı ifade edildi. Van'dan gelen tebligata çok şaşıran ve duruma itiraz eden oğul Murat Zortul, "Böyle skandal bir uygulama ve işlem olamaz. Çok şaşkın durumdayım." şeklinde konuştu.
  
“KAÇAK ELEKTRİK İÇİN 2 TUTANAĞI MEZARLIKTA MI TUTTUNUZ?"
 
Talihsiz işadamı Zortul, yaşadığı olayı ve yaşananları ise şöyle dile getirdi:

"Babam Tayyar Zortul, 01.03.2013 tarihinde Tekirdağ’da vefat etti. Mezarı Tekirdağ Şehir Mezarlığı'nda bulunuyor. Van Erciş’te evimiz depremde yıkıldı. Doğal olarak elektrik bağlı değildir. Yani elektrik hattı bağlı olmayan depremde yıkılmış evimiz. Buna rağmen, Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş, 2017 yılında, ölen babam Tayyar Zortul için kaçak elektrik kullandığı iddiası ile 20 gün ara ile iki tutanak tutmuş. Yani ölmüş olan babam, depremde yıkılmış ve elektrik hattının bağlı olmadığı yere gelmiş, kaçak elektrik kullanmış. Bu konu ile ilgili iki adet tutanak bulunuyor. Tabii elektrik şirketi, 2013 yılında ölmüş babamın, 2017 yılında kaçak elektrik kullandığı gerekçesi ile borçtan çocuklarını sorumlu tutup, icraya vermişler." ifadelerini kullandı.


“BU SAÇMALIĞI NASIL İZAH EDEBİLİYORSUNUZ?!”
 
İşadamı Murat Zortul, "Ben şimdi soruyorum." diyerek, ölen babası adına kaçak elektrik tutanağı tutan,Van'daki elektrik idaresine bazı sorular yönelttiğini belirtti:

1-Babam Tayyar Zortul, 01.03.2013 tarihinde vefat ettiği halde, 2017 yılında tekrar dirilmiş mi?
2-Babamın mezarı Tekirdağ’da bulunuyor. Peki nasıl oldu da babam Erciş’e gelip, kaçak elektrik kullanmış?
3-Babam Tayyar Zortul, depremde yıkılan eve neden ve kimler tarafından elektrik bağlamış?
4-Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş., masa başı tutanak mı hazırlıyor?
5-Tutanağı hazırlayan elektrik şirketi yetkilileri hakkında, adli ve idari soruşturma başlatılacak mı?
6-Bu skandal üzerine şirket genel müdürü görevinden istifa edip, aileden özür dileyecek mi?

KONU CİMER'E TAŞINDI VE AVUKAT İLE İTİRAZDA BULUNULDU

Hiç elektrik bağlanmadan, ölen babasının adına kaçak elektrik kullandığı iddia edilen babasının borcunu ödemesi istenilen Murat Zortul, açıklamasının sonunda, "Benim yaşadığım bu durumun hesabını kim ödeyecek? Bunun sorumluları kimler? Buna benzer başka olaylar da yaşanıyor mu? Konuyu CİMER’e şikayet ederek yazarak,aile avukatı konu ile ilgili itirazlarda bulunduk. Konunun ısrarla takipçisi olacağız” dedi.

Hiç elektrik bağlanmayan eve, 'kaçak elektrik kullandı' tutanağı ve icra takibi yapıldı! ile ilgili etiketler Van Tayyar Zortul kaçak elektrik Murat Zortul
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.