HES kodu olmadan oralara girilemeyecek

İstanbul İl Hıfzısıhha Meclisi'nin 11 Mart'ta aldığı kararlar çerçevesinde mega kentte yeni dönem bugün başladı. Buna göre, İstanbul genelinde bugünden itibaren, kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına HES kodu olmadan girilemiyor. Aynı şekilde bu sabahtan itibaren tüm kamu kuruluşları ile resmi ya da özel ayrımı yapılmaksızın tdüm okullara girişte de HES kodu sorgulaması yapılmaya başlandı.

Koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 11 Mart'ta mega kentte vaka artışlarının önlenmesi amacıyla yeni kararlar alınmıştı.

Bu kararlara göre, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi-özel okul ve kuruluşlara girişlerde, sivil toplum kuruluşlarına girişlerde, kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girilmesi şartı getirilmişti.

HES Kodu zorunluluğu ile iş yerlerine girişler bu sabah itibariyle başladı. 

Beyoğlu'nda HES Kodu ile kıraathaneye gelenler de uygulamayı açarak içeri girebildiler.

Uygulamadan memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Bu uygulama hem bizim için hem de diğer vatandaşlar için çok önemli" diye konuştular.

HES kodu olmadan oralara girilemeyecek

"BU UYGULAMA İÇİN GEÇ KALINDI"

Kıraathane işletmecisi Murat Aktaş uygulamaya ilişkin olarak "Bugün müşterilerimize de söyledik. HES kodu olmadan kimseyi içeri almayacağız. Kaymakamımız da söyledi. Bugünden itibaren HES kodu mecburi. Sorumluluk getirdiler. Denetlemeler de var. Bu uygulama için geç bile kalındı. Ama sonunda oldu iyi oldu" ifadelerini kullandı.

HES kodu olmadan oralara girilemeyecek - Resim : 2

"KURALLARA UYARSAK KURTULACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Ataşehir'de bir kırarathaneye çay içmeye gelen Servet Gökçil adlı vatandaş ise "Bu uygulama çok iyi oldu. Sıkı denetim yapılması gerekli. Kurallara uyarsak koronavirüsten kurtulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

HES kodu olmadan oralara girilemeyecek ile ilgili etiketler İstanbul HES kodu hıfzısıhha
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.