HES kodu ekmek kapısı oldu

Kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesinin zorunlu olmasının ardından kurumlara girmek isteyen ancak kodu temin edemeyen vatandaşların imdadına esnaf koştu. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde işlek bir bölgede bulunan esnaflar, dükkanlarında 1 liraya HES kodu vererek günde 50-60 kişiye hizmet ediyor.

Kamu kurumlarına HES kodu ile girişlerin zorunlu olmasının ardından Gaziantep'teki ensaflardan bazıları bu durumu gelir kapısına dönüştürdü. İslahiye ilçesinde bankaların ve PTT'nin bulunduğu işlek bir yerdeki esnaflar 1 liraya HES kodu verdiklerinden ve bu şekilde bir günde 50-60 kişiye hizmet ettiklerinden bahsetti.

1 TL KARŞILIĞINDA HES KODU

Cumhuriyet Mahallesi'nde PTT ve bankaların bulunduğu Hakkı Demirel Caddesi üzerindeki kimi esnaflar, 15 Eylül itibariyle HES kodu zorunluluğu getirilmesinin ardından kod alamayanlara 1 lira karşılığı yardım etmeye başladı. Camlarına 'HES kodu verilir' yazılı kağıtlar asan esnaf, kendilerine başvuran kişilere 1 TL karşılığı yardım etmeye başladı.

HES kodu ekmek kapısı oldu

"GÜNDE 50-60 KİŞİYE HES KODU VERİYORUZ"

Günde 50-60 kişiye HES kodu aldıklarını belirten market işletmecisi Ramazan Göğebakan, "Kamu kurumlarının bulunduğu bölgede esnafız. HES kodu zorunluluğu getirilmesi ile vatandaşlardan talep oluştu. Biz de bu talebe cevap vermek amacıyla 1 TL ücret ile HES kodu hizmeti vermeye başladık. E-Devlet ve kısa mesaj üzerinden HES kodu alarak vatandaşlarımızın işlerini görüyoruz. Bize de bu uygulama yeni bir ekmek kapısı oldu. En kötü günde 50-60 kişiye HES kodu veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

DHA

 

HES kodu ekmek kapısı oldu ile ilgili etiketler Gaziantep HES İslahiye HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.