Herkesin merak ettiği soruya Bakan Kurum açıklık getirdi! İstanbul'da 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

1999'daki Marmara depremi sonrası fayların yeniden hareketlendiği İstanbul'da özellikle sahil şeritlerini etkileyecek bir depremin olacağı ifade ediliyor. Uzmanların bu yorumu sonrası tedbirler alınmaya başlandı. İstanbul'da deprem konusunda riskli olan 1.5 milyon konut rezerv alanlara taşınacağı duyuruldu. Peki 1.5 milyon konut nereye yapılacak? Herkesin merak ettiği bu soruya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklık getirdi. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu tespit edilen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını açıkladı.

Herkesin merak ettiği soruya Bakan Kurum açıklık getirdi! İstanbul'da 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, 'Deprem bölgesinden gelen depremzedeler İstanbul'u tercih etmiyor. İstanbul içinde de iç göç başladı. İstanbul'da beklenen deprem nedeniyle İstanbul'dan Trakya bölgesine gidenler bir akım oluşturdu. Çatalca, Tekirdağ, Keşan bölgesine büyük bir ilgi var. Arsa ve müstakil evlere talep var' ifadelerini kullandı.

EVİNİ SATMAK İSTEYENLER ÇOĞALDI

Sözlerine devam eden Aşa; 'İstanbul'un eski yerleşim yerlerinde evini satmak isteyenler fazlalaştı. Psikolojik bir durum söz konusu, birkaç ay sonra fiyatlar da oluşacak. İstenmeyen, talep olmayan bölgede fiyat düşecek, daha güvenli olan yeni binaların olduğu yerlerde de talep artacağı için fiyatların da artmasını bekliyoruz' dedi.

İSTANBUL'UN KUZEYİ DAHA SAĞLAM 

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'un Kuzey'e taşınmasının aslında çok yeni bir şey olmadığını bunun on senedir konuşulduğunu son deprem sonrası bunun daha da ön plana çıktığını belirtirken İstanbul'un kuzeyinin daha sağlam zeminde, kayalıklardan oluştuğunu ve yeni bina stoğunun yüksek olduğunu aktardı.

'Son 10 senede o bölgelerde yeni ilçeler, yeni semtler oluştu. Yeni bina stoku çok. Bahçeli nizam inşaatlarının olduğu bir bölge. Anadolu yakasında da bu tip semtler var, Avrupa yakasında özellikle İstanbul'un kuzeyi oldukça ön plana çıktı.'

 

Herkesin merak ettiği soruya Bakan Kurum açıklık getirdi! İstanbul'da 1.5 milyon konut nereye yapılacak? ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.