Herkesi tedirgin eden Sazlıdere Barajı'nın renk değişimi hakkında İSKİ'den açıklama!

Arnavutköy'deki Sazlıdere Barajı'nın yeşile dönmesinin ardından İSKİ'den açıklama geldi. İSKİ, yaşanan renk değişiminin yüzeysel olduğunu ve alglerden kaynaklandığını belirtti.

İstanbul Arnavutköy'deki Sazlıdere Barajı'nın renginin yeşile dönmesi üzerine yaşanan tedirginlik sonrası İSKİ'den açıklama geldi. 

"RENK DEĞİŞİMİ YÜZEYSEL"

İSKİ barajdaki renk değişiminin yüzeysel olduğu ve alglerden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Hava sıcaklıklarının özellikle son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, barajın bazı noktalarında alg gelişimi yaşanmıştır. Su kalitesi açısından da endişe edecek herhangi bir olumsuzluk oluşturmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Herkesi tedirgin eden Sazlıdere Barajı'nın renk değişimi hakkında İSKİ'den açıklama!

İşte İSKİ'den yapılan açıklama...

"Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında Sazlıdere Barajı'nın yüzeyinde yeşil renkte bir tabaka meydana geldiği yönünde haberler yer almaktadır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, Sazlıdere Barajı'nda yaşanan renk değişimi, normal şartlarda yüzeysel su kaynaklarının tamamında bulunan alglerden kaynaklanmaktadır. Hava sıcaklıklarının özellikle son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, barajın bazı noktalarında alg gelişimi yaşanmıştır. Su kalitesi açısından da endişe edecek herhangi bir olumsuzluk oluşturmamaktadır. Öte yandan, İstanbul'a verilen su, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildikten sonra İstanbullulara sunulmakta, arıtma tesislerinden musluklara ulaşıncaya kadar birçok noktada kontrol edilmektedir. İstanbul'da musluklardan akan su, içilebilir kalitededir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur."

Herkesi tedirgin eden Sazlıdere Barajı'nın renk değişimi hakkında İSKİ'den açıklama! - Resim : 2

Herkesi tedirgin eden Sazlıdere Barajı'nın renk değişimi hakkında İSKİ'den açıklama! ile ilgili etiketler İSKİ Baraj sazlıdere

Sitene Ekle