Her türlü suç işlenmiş... 29 işçiye mezar olan mekan sabıkalı çıktı

Türkiye’nin ilk gece kulüplerinden olan Discorium’da açıldıktan sonra 3 cinayet, 2 yaralama, bir dansçı genç kızın yüksekten düşerek ağır yaralanması, sayısız kavgalar ve olaylar meydana geldiği ortaya çıktı. İlklerin gece kulübünde yine Kenan Doğulu’nun ilk çıktığı yer olduğu ve dünyaca ünlü Mori Kante(Yeke Yeke), Snap (I’ve got the power),Technotronics (Pump Up The Jam) Gipsy Kings, Lambada ve Janet Jackson gibi isimlerin sahneye çıktığı öğrenildi. 

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Gayrettepe’de bulunan ve 29 kişiye mezar olan ,”maskeli balo” anlamına gelen “Masquerade” adlı gece kulübünün sabıkası çok kabarık çıktı.

CİNAYET, YARALAMA VE KAVGALARIN OLDUĞU GECE KULÜBÜ DİSCORİUM OLDU

Türkiye’de ilk gece kulübü Levent’te Studio 54, ikincisi Zincirlikuyu’da Kulüp Airport ve üçüncüsü ise 1986 yılında Gayrettepe’de Discorium adı ile açıldı.

Avrupa ve Amerika’dan gelen eğlence rüzgarının Türkiye’deki ilkleri ile gençler arasında büyük ilgi görmüştü.

İstanbul’da 80’li yılların ünlü diskoteklerinde zamanla gündüzleri okul çayları yapılmaya başlanmış ve daha sonra da gündüz diskosu tabir edilen eğlencenin adresi olmuştu.

Ancak özellikle Discorium adlı gece kulübü açıldıktan sonra 3 cinayet, 2 yaralama, bir dansçı genç kızın yüksekten düşerek ağır yaralanması, sayısız kavgalar ve olayların meydana geldiği sabıkalı bir mekan oldu.

29 kişinin öldüğü yeni adı ile Masquerade’nin sahipleri ve idarecilerinin de çeşitli suçlardan poliste suç kayıtları çıkmıştı.

İSTANBUL EMNİYET ESKİ MÜDÜRÜNÜN OĞLU GECE KULÜBÜNÜN MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜRDÜ

İzinsiz tadilat ve tamirat sırasında 29 kişinin öldüğü Discorium’da(ilk ismi ile) manşetlerde yerini alan ve unutulmayan cinayetlerden ikincisi 17 Mayıs 2008 yılında gerçekleşti.

İstanbul Emniyet eski Müdürü Şükrü Balcı'nın 48 yaşındaki oğlu Ertuğrul Balcı Gayrettepe'deki Discorium'un önünde barın güvenlik müdürü Necmi Akın'la tartıştı.

Sözlü başlayan ve giderek büyüyen bir kavgaya dönüşen olayda alkollü olan Ertuğrul Balcı'nın açtığı ateş sonucu Akın ağır yaralandı.

Hastanede yoğun bakıma alınan Akın, 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Ertuğrul Balcı savcılık verdiği ifadesind ,Akın’ı öldürme kastı ile ateş etmediğini ileri sürdü ve Discorium'un güvenlik müdürünü öldürmekten tutuklandı.

Her türlü suç işlenmiş... 29 işçiye mezar olan mekan sabıkalı çıktı

Discorium’da 25 Mayıs 2015’de serseri kurşunu ile hayatını kaybeden İsveçli Maggie Badgo

EĞLENMEK İÇİN GELDİĞİ GECE KULÜBÜNDE SERSERİ KURŞUN İLE YAŞAMINI KAYBETTİ

Ünlülerin gece kulübü Discorium’da üçüncü cinayet 25 Mayıs 2015 yılında meydana geldi.

İsveç'ten İstanbul’a kısa süreli bir tatil için gelen Maggie Badgo adlı genç kadın, eğlenmeye gittiği Gayrettepe'deki gece kulübünün girişinde maganda kurşunlarına hedef oldu. O dönem polis kayıtlarına geçen bilgilere göre Discorium’a alınmayan 5 kişi rastgele ateş açtı. Meydana gelen olayda serseri kurşunu ile başından yaralandığı anlaşılan İsveç vatandaşı Maggie Badgo isimli turist kadın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ancak tatil için Türkiye'yi tercih eden kadın, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yakalanan ve gece kulübüne ateş edenlerin ise gasp ve yaralamadan sabıkalı oldukları anlaşıldı.

Her türlü suç işlenmiş... 29 işçiye mezar olan mekan sabıkalı çıktı - Resim : 2

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR VE KENAN DOĞULU BURADA SAHNEYE ÇIKTI

Öte yandan, Türkiye’nin eğlenceleri ile olduğu kadar meydana gelen çeşitli olaylarla da tanınan eski adı ile Discorium adlı gece kulübünde çok sayıda sanatçının sahneye çıktığı biliniyor.

SuperHaber’in araştırmasına göre Discorium adlı gece kulübü ünlü sanatçı Kenan Doğulu’nun ilk çıktığı yer olduğu ve dünyaca ünlü Mori Kante(Yeke Yeke),Snap (I’ve got the power),Technotronics (Pump Up The Jam) Gipsy Kings,Lambada ve Ahmet San’ın organizasyonu ile Michael Jacksın’un kızkardeşi, Janet Jackson ‘ın sahne aldığı ortaya çıktı.

Her türlü suç işlenmiş... 29 işçiye mezar olan mekan sabıkalı çıktı ile ilgili etiketler Gayrettepe Mecidiyeköy İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.