Henry Onyekuru Galatasaray'a veda etti

Galatasaray'ın bonservisini almama kararı verdiği Henry Onyekuru, Sarı-Kırmızılar'a veda etti. Instagram hesabından Fatih Terim'le birlikte yer aldığı bir fotoğrafı paylaşan Nijeryalı kanat oyuncusu "Her şey için teşekkür ederim ve başarılar..." notu düştü.

Galatasaray'ın gelecek planları arasında yer almayan Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru, Sarı-Kırmızılı kulübe "Her şey için teşekkür ederim ve başarılar..." paylaşımıyla veda etti. Devre arasında satın alma opsiyonuyla kiralanan ve 3. kez Sarı-Kırmızılı formayı giyen Nijeryalı kanat forvetinin gözden düştüğü ve Halil Dervişoğlu ile Gedson Fernandes'e yoğunlaşıldığı iddia edilmişti. 

SATIN ALMA OPSİYONU VARDI, KULLANILMADI

Süper Lig'de çıktığı 14 maçta 5 gol, 4 asistlik bir performans sergileyen yıldız ismin bonservis sorunu ayrılığa neden oldu. Monaco'yla 2024 yılına. kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki Onyekuru, 2 ayrı dönemde toplam 1.4 milyon euro kiralama bedeli karşılığı yarımşar sezon Galatasaray forması giymişti. Onyekuru çok sevdiği ve şampiyonluk yaşadığı Galatasaray'a ilk kez 2018 yazında Everton'dna kiralanmış ve Sarı-Kırmızılı kulüp o transfere de 850 bin euro ödemişti.

Ligue 1 ekibi Onyekuru'nun bosnervisini Everton'dan 13.5 milyon euroya almıştı. Yatırımında zarara uğramak istemeyen Monaco, Onyekuru'yu satmak istiyor. Yıldız ismin parlayabileceği bir takımda kariyerine devam etmesi bekleniyor. 

Devre arasında gelir gelmez çıktığı ilk maçta Gaziantep FK'ya 2 gol atan Henry Onyekuru, geçen sezon 20 yıl sonra elde edilen Fenerbahçe deplasman zaferinin de mimarıydı. Ancak, 23 yaşındaki futbolcunun 3. Galatasaray dönemi istediği gibi gitmedi. Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi, Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Onyekuru'nun 4.3 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmama kararı almıştı.

Henry Onyekuru Galatasaray'a veda etti

Henry Onyekuru Galatasaray'a veda etti ile ilgili etiketler Galatasaray Henry Onyekuru Fatih Terim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.