Hemşirelerin gönlünü fethettiler

Görev yaptığı sırada koronavirüse yakalanan ve gördüğü tedavinin ardından yeniden sağlığına kavuşan Dr. Selçuk Köse, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca da amansız salgınla mücadelede kilit bir rol oynayan hemşireler için bir kutlama mesajı paylaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bugün 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü... Koronavirüs ile mücadele eden doktorların en büyük yardımcısı olan hemşirelerin, fedakarlıkları saymakla bitmez...

SUPERHABER AİLESİNDEN HEMŞİRELERİMİZE MİNNET VE SEVGİLERİMİZLE

Hasta ile temasta, tedavide ve bakımda, en yakındaki kişi olan hemşirelere, büyük minnet ve saygı duyuluyor.

Dünyada ve Türkiye’de, koronavirüs salgını nedeni ile yüzlerce hemşirenin yaşamını yirirdiği biliniyor. Bu nedenlerle, bu sene, ”Dünya Hemşireler Günü”nün ayrı bir önemi bulunuyor.

SuperHaber ailesi olarak, fedakar, güvenin sembolü ve koronavirüs günlerinin en yoğun sağlık çalışanı olan hemşirelerimizin, günlerini kutlar ,en içten sevgilerimizi sunarız.

HEMŞİRELİĞİN KURUCUSU FLORENCE NIGHTINGALE

Adı bir çok hastane ve sağlık kuruluşlarına verilen, hemşireliğin kurucusu olarak tanınan, tıp dünyasında büyük öneme sahip Florence Nightingale'in de doğum günü olduğu bilinen 12 Mayıs hemşireler günü, Türkiye’de de kutlanıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HEMŞİRELER GÜNÜNÜ KUTLADI!

12 Mayıs Hemşireler Günü nedeni ile Sağlık Bakanlığı da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, bu özel günü kutladı. Sağlık Bakanlığı’nın kutlama mesajı şöyle;

"Sabırla sevgiyle şefkatle dokundun hayatlara
Yarınlara umut, bugünlere sevinç, geceye gündüz oldun.
...
Sizlere teşekkürler."

Sağlık hizmeti sunumunun önemli bir parçası olan, her şartta görevini özveriyle ve özenle yürüten hemşirelerimizin günü kutlu olsun.''

Hemşirelerin gönlünü fethettiler

BİR MESAJ DA BAKAN KOCA'DAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, bu özel gün için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Koca, ''Hemşirelerimiz, kusursuz oldukları görevlerinde şimdi birer kahraman. Koronavirüse karşı mücadelede hem sağlık profesyoneli hem de adeta hasta yakını konumunda ve hastayla iletişimde daima ustalar. Duyarlı olmakta ise dünyada örnekleri yok. 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.'' ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜSTEN KURTULAN SELÇUK KÖSE, HEMŞİRELERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ!

Öte yandan, Bakırköy Doktor Sadi Konuk Devlet Hastanesi doktorlarından olan ve yakalandığı koronavirüsten, 35 gün süren mücadele ile güçlükle kurtulan, Doktor Selçuk Köse, Facebook hesabından, duygu dolu bir mesaj yazarak, hemşirelerin günlerini kutladı.

Köse mesajında,

“Gün oldu bir vizit esnasında tedavi planlarını yaptık, gün oldu zorlu bir ameliyatta benim en büyük destekçim oldunuz, gün oldu acilde bir hastaya cpr beraber yaptık. Ve gün oldu ben hasta oldum yoğun bakımda ve serviste yatarken en yakın destekçilerim oldunuz. Hakkınız ödenmez. Tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun.” dedi.

Hemşirelerin gönlünü fethettiler - Resim : 2



Hemşirelerin gönlünü fethettiler ile ilgili etiketler doktor Koronavirüs Korona hemşireler günü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.