Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner kimdir? Kan hastalıkları uzmanı hangi hastalıklara bakar?

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner 1964 yılında Kayseri’de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988 yılında bitirdi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Hematoloji uzmanlık eğitimini tamamladı.

2004-2005 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Chicago’da Nortwestern Üniversitesi Robert Lurie Kanser Merkezinde Hematopoetik Kök Hücre Nakli Ünitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Çetiner, 2006 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör oldu.

MemorialŞişli Hastanesi Kemik İliği Nakli Ünitesinin kurucusu olan Prof. Dr. Mustafa Çetiner 2011-2012 yılları arasında aynı ünitenin direktörlüğünü de yapmıştır.

2013 yılında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak atanan Prof. Çetiner, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinden ayrıldığı 2019 yılına kadar geçen sürede IMED 600 (InternalMedicine) Blok koordinatörü, Müfredat Geliştirme Koordinasyon Komitesi üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği görevlerinde çalıştı.

2008-2018 yılları arasında VKV Amerikan Hastanesi’nde çalıştı.

Türk Tabipleri Birliği, Türk Hematoloji Derneği, AmericanSociety of Hematology, EuropeanHematologyAssociation, European Bone MarrowTransplantationRegistry, MDS Foundation, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Kanser Savaşçıları Derneği gibi birçok ulusal ve uluslararası derneğe üyeliği bulunan Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Kanser Savaşçıları Derneği kurucularındandır ve halen derneğin yönetim kurulu üyesi ve ikinci Başkanıdır.

Türk Hematoloji Derneği içinde “Akut Lösemiler” ve MultipleMiyelom” bilimsel alt komite sekreterliği görevlerinde bulundu.2010 yılından beri “Birleşmiş Milletler” doktoru olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Çetiner, pek çok ödüle layık görüldü. 2000 ve 2007 yılarında yapılan Ulusal Hematoloji Kongrelerinde iki kez en iyi bildiri ödülü, iki kez Rektörlük Üstün başarı ödülü ve iki kez Tıp Fakültesi Dekanlığınca verilen ve öğrenci oylarıyla belirlenen “Öğrencilere danışmanlık vermek yoluyla öğrenimlerini kolaylaştıran öğretim üyesi” ödüllerini almıştır.

Çeşitli ulusal ve uluslararası dergide yayımlanmış çok sayıda makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri ve Hematolojik Maligniteler üzerine yazılmış üç kitabının yanı sıra “Sağlığınıza”, “Lenfoma Tarihinden portreler”, “Hematoloji tarihinde Kilometre taşları”, “Biz Kuş muyuz yoksa tavuk mu?”, “Bilim Bizi Kandırıyor mu?” isimli popüler bilim kitapları yazmıştır.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner halen Acıbadem Maslak Hastanesi Hematoloji Bölümü’nde çalışmaktadır.

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner,başta lösemi (akut ve kronik lösemiler), lenfoma (hodgkin ve hodgkin dışı lenfoma), multiplmiyelom, kansızlık(anemi),İTP (İdiopatikTrombositopoenikPurpura), polisitemi, miyelofibroz ve miyelodisplastiksendrom (MDS) hastalıklarıyla ilgilenmektedir.

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner kimdir? Kan hastalıkları uzmanı hangi hastalıklara bakar? ile ilgili etiketler Hematoloji Uzmanı Mustafa Çetiner Kan Hastalıkları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.