Hem işadamlarının hem de halkın ekonomiye güveni arttı

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında arttı. Seçimler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması da iş dünyasında güveni artırdı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ekonomik güven endeksi nisan ayında 102,2 iken, mayıs ayında %1,4 oranında artarak 103,7 değerini aldı.

Hem işadamlarının hem de halkın ekonomiye güveni arttı

Bir önceki aya göre mayıs ayında tüketici güven endeksi %4,0 oranında artarak 91,1 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı seviyede kalarak 105,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi %0,6 oranında azalarak 117,4 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi %0,4 oranında artarak 116,7 değerini, inşaat sektörü güven endeksi %4,3 oranında artarak 92,2 değerini aldı.

Seçimin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe de, “İhracatçılar olarak yeni dönemden daha da ümitliyiz” dedi.

Gültepe şöyle konuştu: “Seçmen 14 Mayıs’ın ardından 28 Mayıs’ta da büyük bir demokratik olgunlukla sandık başına giderek tercihini yaptı. Öncelikle sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İhracatımızı artırmak için bir önceki dönemde büyük özveri ile çalışan bakanlarımıza teşekkür ediyorum.

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik ortamı sona erdi. Artık tüm enerjimizle işimize odaklanmanın zamanı geldi. Biz Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalışıyoruz. Ancak zor bir dönemden geçtiğimizin altını çizmem gerekiyor. Yılbaşından bu yana maliyetlerdeki yüksek artışa rağmen kurun baskılanması ihracatçılarımızın rekabetçiliğine zarar verdi. Büyük emeklerle girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşamaya başladık. Oysa bizim pazar kaybetmeye tahammülümüz yok. Aksine rekabetçiliğimizi artıracak adımlarla yeni pazarlarda bayrak gösterebilmeliyiz. Biz yeni dönemden daha da umutluyuz.

Üretimi ve ihracatı iyi bilen, küresel ticaretin dinamiklerine hâkim bir ekonomi yönetimiyle mevcut sorunların hızla üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.”

Hem işadamlarının hem de halkın ekonomiye güveni arttı ile ilgili etiketler ekonomi Ekonomik Güven Endeksi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.