Hem İmamoğlu hem de Yavaş'tan yeniden adaylığa şartlı 'evet'!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeniden aday olmak için ön koşul sundu. İmamoğlu adaylık için Kılıçdaroğlu'nun istifasını şart koşarken, Yavaş da İYİ Parti ile ittifak yapılmasını istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kaos giderek büyüyor. Yerel seçimler öncesi partide 'değişim' sesleri yükselirken, kaybedilmesi olası belediyelerin akıbeti merak ediliyor.

Akşam'dan Melik Yiğitel'in haberine göre, İmamoğlu ve Yavaş'a yakın isimler, iki büyükşehir belediye başkanının da yeniden adaylığa şartlı "evet" diyeceği yönünde.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDERSE ADAY OLACAK

Habere göre, İmamoğlu'na yakın kaynak, "Kılıçdaroğlu kendi isteğiyle Genel Başkanlıktan ayrılmazsa İmamoğlu İBB için aday olmayacak. Yerel seçim sonrası bu kadar il kaybedildikten sonra da kesinlikle devrilir ve İmamoğlu'yla yola devam edilir" ifadelerini kullandı.

Eğer Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı olarak devam ederse, İmamoğlu kesinlikle İBB başkanlığı için aday olmayacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni yol haritasını 10 gün içerisinde bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Bu toplantıda CHP Genel Başkanlığı için adayı olabileceği mesajını da vermesi gündemde.

Hem İmamoğlu hem de Yavaş'tan yeniden adaylığa şartlı 'evet'!

YAVAŞ: KAYBEDECEĞİMİ BİLE BİLE SEÇİME GİRMEM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yerel seçimlerde tekrar aday olmak içn bir ön koşul sunduğu belirtiliyor. Yavaş'ın yakın çevresine "İYİ Parti desteklemezse milliyetçi oylardan bana bir tane bile gelmez. Sadece CHP ile kazanamayacağım ortada. Bu yüzden Meral Hanım'ı ikna edemezsem kesinlikle aday olmayacağım. Kaybedeceğimi bile bile bir seçim girmem" dediği ifade ediliyor.

Hem İmamoğlu hem de Yavaş'tan yeniden adaylığa şartlı 'evet'! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş CHP Yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.