Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş Kadıköy'de galibiyete hasret

Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak derbi mücadelesinde sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, Kadıköy'de son 7 maçtır galibiyete hasret kaldı. Konuk Beşiktaş ise Kadıköy'de 12 yıldır galip gelemiyor...

Taraftarların 'Kale' olarak tabir ettikleri Kadıköy'de Fenerbahçe son 7 maçtır kazanamıyor. Beşiktaş ise en son Kadıköy galibiyetini 12 yıl önce 4-3 efsane maç ile kazanmıştı.

Sarı-lacivertliler bu akşam oynanacak Beşiktaş maçıyla bu seriye son vermek istiyor. Fenerbahçe en son Kadıköy galibiyetini geçen sene Süper Lig'in 29. haftasında 2-1'lik Çaykur Rizespor karşısında almıştı. Sahasında daha sonra oynadığı karşılamalarda geçtiğimiz sezonun 31. haftasında Antalyaspor'a 1-0 yenilen, 33. haftada da Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı finalinde de sahasında Medipol Başakşehir ile oynadığı mücadelede yenişememişti.

Yeni sezona büyük umutlarla başlayan sarı-lacivertliler, evinde aldığı başarısız sonuçlarla dikkat çekti. UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme maçında Strum Graz ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, daha sonra oynanan Play-Off turunda da Vardar'a 2-1 yenilerek taraftarlarını üzmüştü.

Sarı-lacivertliler, bu sezon ligde evinde oynadığı maçlarda da şimdiye kadar üç puanla tanışamadı. Ligin 2. haftasında Trabzonspor'u konuk eden sarı-lacivertliler, sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılırken, 4. haftada da Medipol Başakşehir'e 3-2 mağlup olmuştu.

Fenerbahçe bu hafta evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Derbi öncesi Beşiktaş'ın deplasman istatistiği dikkat çekiyor.

Beşiktaş Kadıköy'de en son ne zaman kazandı?

Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de en son 17 Nisan 2005 tarihinde aldığı 4-3'lük skorla kazandı. Bu maçtan sonra Fenerbahçe Ülker Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan 14 resmi maçın 8'ini Fenerbahçe kazandı, 6 maç ise beraberlikle tamamlandı.

beAiktaA_kadAkAyde_en_son_ne_zaman_kazandA

Fenerbahçe 20, Beşiktaş 18 kez galip geldi

İki ezeli rakip, bugüne dek resmi ve özel maçlar olmak üzere Fenerbahçe Ülker Stadı'nda 53 kez karşılaştı. Kadıköy'deki maçlarda 20 kez Fenerbahçe, 18 kez ise Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. İki takımın arasındaki 17 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe iç sahada oynadığı maçlarda Beşiktaş kalesine 71 gol atarken, ezeli rakibi Beşiktaş ise Fenerbahçe kalesine 69 gol attı.

Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş Kadıköy'de galibiyete hasret ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy galbiyet en son ne zaman kazandı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.