Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar

Van'ın Erciş ilçesinin Çelebibağ Mahallesi’nde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi 3 arkadaş, hayvancılık yapan ailelerine destek olmak için çobanlık yapıyor. Genç çobanlar, işlerini yaparken, eğitimlerini de aksatmıyor.

Cep telefonlarından EBA'ya bağlanan Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, canlı derslere katıldıklarını, doğada sessiz ortamda bulundukları için de daha iyi anladıklarını söylüyor.

Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Çelebibağ Mahallesi'nde yaşayan ve Selahattin Eyyubi Ortaokulu'na giden 7'nci sınıf öğrencileri Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, yüz yüze eğitim olmaması nedeniyle hayvancılık yapan ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar - Resim : 2


HAYVANLARI OTLATIRKEN DERSLERİNİ TAKİP EDİYORLAR

Her gün sabah saatlerinde koyunlarını alarak, mahalleye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Madavank Tepesi'ne gelen 3 arkadaş, hayvanları otlarken, cep telefonlarıyla da EBA'ya bağlanıp, derslerini takip etmeye çalışıyor. Doğada sessiz ortamın kendilerine büyük katı sağladığını ve anlatılan dersleri daha iyi anladıklarını belirten öğrencilerden Mert Aslan, "Günün büyük bölümünü merada geçiriyoruz. Hem koyunlarımızı otlatıyoruz hem de derslerimizi takip ediyoruz. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Yaptığımız işten de keyif alıyoruz." dedi.

Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar - Resim : 3

Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar ile ilgili etiketler Van Erciş çocuk çobanlar eba uzaktan eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.