Hem büyüleyici hem de ucuz sekiz ülke!

Başka bir ülkede yaşamanın hayalini kurduğunuz oldu mu? Ara sıra hepimiz aklından geçen bu soru, cesaretsizlik, korku veya maddi durum gibi nedenlerden dolayı cevapsız kalabiliyor.Mesleğiniz yazarlık, tasarım veya turizm gibi gezerek yapılabilecek bir işse, bir süre dünyayı keşfedip, başka ülkelerde yaşamayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, yeni yerleşeceğiniz ülkede ana dilinizi öğretebilir veya bir kafede çalışabilirsiniz. İşte The open mind'ın haberine göre, hem büyüleyici hem de ucuz sekiz ülke…

Başka bir ülkede yaşamanın hayalini kurduğunuz oldu mu? Ara sıra hepimiz aklından geçen bu soru, cesaretsizlik, korku veya maddi durum gibi nedenlerden dolayı cevapsız kalabiliyor.Mesleğiniz yazarlık, tasarım veya turizm gibi gezerek yapılabilecek bir işse, bir süre dünyayı keşfedip, başka ülkelerde yaşamayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, yeni yerleşeceğiniz ülkede ana dilinizi öğretebilir veya bir kafede çalışabilirsiniz. İşte size hem büyüleyici hem de ucuz sekiz ülke…

GUATEMALA

1_1

Coğrafi konumu itibariyle birçok yanardağa ev sahipliği yapmasının yanı sıra Guatemala Kızılderilileri ve Avrupa'dan gelmiş olan İspanyolların kültürlerinin senteziyle, tarihi açıdan da görülmesi gereken ülkeler arasında.

Bu güzel ülkede ortalama bir aylık kira bir odalı ev için 320 dolar (1100 TL)

Ortalama fatura masrafları 120 dolar (420 TL) bir aylık toplu taşıma 20 dolar (70 TL)

Mayalılar ilk çikolatalı içeceği keşfetti. Aynı zamanda Guatemala kot kumaşının ilk ortaya çıktığı yer.

HİNDİSTAN

2_3

Dünya'nın yedi harikasından biri olan Tac Mahal Hindistan'da yer alıyor.

Ayrıca satrançta burada ortaya çıkmış.

Hindistan'da yaşamak istiyorsanız çok kalabalık şehirlerden uzak durmayı tercih edebilirsiniz.

Burada ortalama bir aylık bir odalı ev kirası 150 dolar (525 TL) ortalama fatura masrafları elektrik, su, ısınma vs. 40 dolar (140 TL)

MALEZYA

3_2

Malezya’da ortalama bir aylık kira 223 dolar (780 TL)

Ortalama fatura masrafları ise 50 dolar (175 TL)

Malezya’da yaşam masraflarının düşük olması nedeniyle, kalan paranızı Malezya'nın güzelliklerini keşfetmek için kullanabilirsiniz.

NEPAL

4_1

Hindistan ve Çin arasında kalan Nepal, meditasyon yapmak ve kendinizi keşfetmek için çok iyi bir seçim olabilir.

Nepal’de ortalama bir aylık kira 90 dolar (315 TL)

Ortalama fatura masrafları 30 dolar (105 TL)

NİKARAGUA

5_1

Dünyada el değmemiş, tur şirketleri tarafından keşfedilmemiş bir yer bulmak gittikçe zorlaşıyor ama bunun yanında gerçek gezginler tarafından bilinen, her daim dünyanın farklı ülkelerinden gelen seyahat severler tarafından dolup taşan noktalarda az da olsa varlığını korumaya çalışıyor.

İşte bunlardan bir tanesi Nikaragua...

Burada ortalama bir aylık kira bir odalı ev için 150 dolar (550 TL) ortalama fatura masrafları 40 dolar (140 TL) bir aylık toplu taşıma 10 dolar (35TL)

Ülke çok ucuz olduğu için buraya taşınarak çok kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.

PANAMA

6_1

Haritada incecik bir hat halinde gözüken Orta Amerika ülkelerinde seyahat ederken, doğal güzellikler, el değmemiş ormanlar, aktif yanardağlar çevrelemiş oluyor her yerinizi.

Özellikle Panama'da tropikal yağmur ormanlarıyla karşılaştığınızda buradan bir daha hiç ayrılmak istemeyebilirsiniz.

Burada ortalama bir aylık kira 450 dolar (1500 TL) ortalama fatura masrafları 75 dolar (260 TL)

Ortalama doktor masrafı 35 dolar (122 TL)

TAYLAND

7_1

Kültür farklılıklarını gözlemlemek, farklı tatları deneyimlemek ve eğlence hayatının merkezinde kendinizi kaybetmek istiyorsanız Tayland en doğru adres…

Ayrıca üç gün süren Songkran Festivali'ne ev sahipliği yapan Tayland'da yaşarsanız bir sürü etkinliğe ve festivale katılabilirsiniz.

Ortalama bir aylık kira (1 odalı ev) 300 dolar (1000 TL) ortalama fatura masrafları 70 dolar (245 TL)

VİETNAM

8_2

Vietnam, yeni mutfaklar ve kültürler keşfetmeyi seviyorsanız tam size göre. Lezzetli Vietnam yemekleri ortalama 5 dolar (18 TL)

Vietnam’da ortalama bir aylık kira (1 odalı ev) 300 dolar (1000 TL) ortalama fatura masrafları (elektrik, su, ısınma) 50 dolar (175 TL)

Hem büyüleyici hem de ucuz sekiz ülke! ile ilgili etiketler tatil ucuz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.