Helalleşme ve FETÖ... Bülent Arınç yine günün en tartışılan ismi!

Siyaset gündeminde bugün günün en çok konuşulan ismi Bülent Arınç... Arınç, hem BBC'ye verdiği son röportajı, hem de SuperHaber programcısı Nedim Şener'in hakkında kaleme aldığı köşe yazısı ile bir kez daha tartışmaların odağına yerleşti...

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan "kırgınlığını" uluslararası arenaya taşıdı.

İngiliz devlet televizyonu BBC'nin Türkçe edisyonundan Ece Göksedef'e konuşan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" dedi.

Şu an Erdoğan'a muhalefet etmemek gibi bir 'içtihatta bulunduğunu' da belirten Arınç, bu konuda üstü kapalı bir gözdağı da vererek "Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN NEDEN "HELALLEŞME" BEKLİYOR?

Arınç'ın bu siteminin arkasında ise "iktidara yakın" olarak konumlanan kimi gazetecilerin kendisi hakkındaki eleştirileri yatıyor. Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile direkt olarak görüşerek bu konudaki beklentilerini aktarmasa da kamuoyu üzerinden zaman zaman Erdoğan'dan "helalleşme" beklediğini hatırlatıyor.

Eski TBMM Başkanı'nın son olarak bu talebini İngiliz medyası üzerinden vermesi ise dikkat çekici bir nokta olarak kayıtlara geçti.

ARINÇ YİNE DAMADI ÜZERİNDEN HEDEFTE!

Öte yandan, Bülent Arınç'ı bugün gündeme taşıyan olaylardan bir başkası ise gazeteci Nedim Şener'in hakkında kaleme aldığı bir köşe yazısı...

SuperHaber programcısı Nedim Şener, bugün köşesine, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi'nin Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'e FETÖ üyeliği suçundan verilen beraat kararına savcılığın yaptığı itirazı reddetmesini taşıdı.

Nedim Şener, "‘Bülent Arınç’ın damadı olduğu için beraatine’ diye yazmayı unutmuşlar" başlığını taşıyan makalesinde beraat kararının, Yeter'in Arınç'ın damadı olduğu gerekçesiyle alındığını savundu.

Şener, yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Bu karar hiçbirinin içine sinmiyor hele kararı dikkatlice okuyan avukat bir şehit yakınının, “Nedim Bey, beraat kararına ve yeni delillere rağmen beraat kararı hakkındaki onama kararının gerekçesine, ‘Bülent Arınç’ın damadı olduğu için beraatine’ diye yazmayı unutmuşlar” deyince, ne diyeceğimi bilemedim. Sanki o kararı ben vermişim, ben onamışım gibi utandım. Onlar hem söylediklerinde hem sitemlerinde haklılar çünkü FETÖ’cü darbecilere direnirken kaybettikleri “canları” nedeniyle üzerimizde hak sahibiler."

"BU KARARA KATILMIYORUM!"

15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ihanete uğramış Türk milleti adına beraat kararına katılmadığının altını çizen Şener şöyle devam etti;

"Ayrıca, Ekrem Yeter’in, Bank Asya hesap hareketlerinin değerlendirilmesinde, özellikle talimat döneminde Bank Asya’ya yüklü miktarda yatırılan para ve katılım hesaplarının örgütsel talimata uygun gerçekleştirildiği ifade edilirken yazıdaki, “Tüm bu beyan ve tespitler çerçevesinde sanığın FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği, beraate ilişkin ilk derece mahkemesinin kabul ve uygulamasının yerinde olmadığı, sanığın yüklenen suçu işlediği değerlendirilerek, hakkında duruşma açılarak, eylemine uyan silahlı terör örgütüne üye olma suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gerektiği” düşüncesi ile “esastan redde dair “sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum."

Helalleşme ve FETÖ... Bülent Arınç yine günün en tartışılan ismi! ile ilgili etiketler Bülent Arınç Nedim Şener Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ helalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.