Hedefte ordunun eğitim sistemi var!

Son günlerde art arda ortaya atılan yalan haberler üzerinden ordunun eğitim sistemine sistematik bir saldırı düzenleniyor. Son olarak Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığını iddia etti. Bu iddia SuperHaber'in araştırması sonrası yalanlandı. Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında bu saldırıların detaylarını kaleme aldı.

Ortaya atılan yalan haberler üzerinden yeni bir algının inşa edilmeye çalışıldığı belirten Hasan Basri Yalçın, "Hikâyenin merkezinde TSK ve özellikle TSK'nın eğitim kurumları var. Hem astsubay yetiştirme okulları hem de Milli Savunma Üniversitesi bilerek tartışmaya açılıyor." dedi.

İlk önce irtica tartışmalarının ortaya atıldığını ifade eden Yalçın, "Neymiş? Harp okullarına giriş yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikte "irtica" kavramı çıkarılmış, onun yerine "terörle iltisaklı" ibaresi gelmiş. Bunu alıp orduya irticacılar girecek şeklinde sunmak tam anlamıyla 28 Şubatçıların dilini kullanmaktır." ifadesini kullandı.

"ONLAR ORDUDA DİNDAR TEMİZLİĞİ YAPARKEN FETÖ'CÜLER YÜKSELDİ"

28 Şubatçıların bu kavramı yaygınlaştırdığı hatırlatmasında bulunan Yalçın, "Onlar orduda dindar temizliği yaparken gördük ki, FETÖ'cüler yükselmiş. Orduya sistematik olarak sızan teröristi değil dindara kafayı takıp dindarı ayıklarsanız olacağı budur." değerlendirmesinde bulundu.

28 Şubat zihniyetini terk edemeyenlerin hâlâ irtica gibi içi boş bir kavram üzerinden dindar insanları avlama peşinde olduğunu söyleyen Yalçın, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığı iddiasına da değindi.

 Yönergede herhangi bir değişiklik yapılmadığını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama kimin umurunda. Sen yap yalan haberi, geç. Nasıl olsa birileri bu yalanı düzeltene kadar piyasaya yeni bir yalan sürülür.

MÜFREDATA ETKİ ETMEK

Öyle de oldu! Dün gece katıldığım bir televizyon programında bu kez de önüme yeni haber düştü. Milli Savunma Üniversitesi'nde "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" dersinin kaldırıldığı iddia ediliyor. Bir öğretim üyesi olarak bu haberin ne kadar saçma olduğunu biliyorum. Çünkü tüm üniversitelerde bölümünüz ne olursa olsun İnkılap Tarihi dersleri zorunludur. Mühendisler de mimarlar da matematikçiler de bu dersi alır.

Hemen Milli Savunma Üniversitesi'nin internet sayfasını açtım. Ders programına baktım. İnkılap Tarihi derslerinin birinci sınıfta iki dönem okutulduğu açıkça görülüyor. Ama kime ne anlatırsın? Birileri doğruların üzerini özenle örterken ve sistemli bir saldırı başlatmışken gerçekleri görmezden gelmelerine şaşmamak lazım.

Çünkü bu öylesine bir iş değil. Belli bir süredir sistemli biçimde yürütülüyor. İlk işaret fişeği ise geçen yıl yayımlanan RAND raporunda bulunabilir. Amerikalılar bu raporda Türk ordusunu tekrar Amerika'ya yakın bir ordu yapabilmek için Milli Savunma Üniversitesi'nin müfredatına etki etmek gerektiğini yazıyordu. O andan itibaren müfredatla ilgili çeşitli yalan haberlere şahitlik ediyoruz. Sizce bunlar birer tesadüften ibaret olabilir mi? Tabii ki değil.

Son beş yılda sivil-asker ilişkilerini belki de 400 yıllık tarihinde ilk kez normalleştirebilmiş bir ülkede birileri yine Türk ordusunu siyasallaştırma peşinde. Çünkü profesyonel bir etikle işini yapan bir ordu, başta Amerika olmak üzere birçok aktörün canını fena yaktı. Şimdi o orduyu Amerika'ya müzahir hale getirmek için ordunun eğitim sistemini ve müfredatını tartışmaya açıyorlar. Ne yazık ki bunu Atatürkçülük kılıfı altında ve sistematik yalanlarla yapmaya çalışıyorlar.

Ordu bu ülkenin en büyük güvencelerinden biridir. O yüzden yalan yanlış haberler üzerinden yapılan operasyonlara karşı hepimizin uyanık olması gerekir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hedefte ordunun eğitim sistemi var! ile ilgili etiketler TSK Ordu 28 Şubat Eğitim hasan basri yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.